Dolberg er glad for sine første mål i Parken

16x9
Danmarks Kasper Dolberg blev dobbelt målscorer i EM-kvalifikationskampen mod Georgien. Danmark vandt 5-1. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Kasper Dolberg scorede til 1-0 og 3-1 i EM-kvalifikationskampen mod Georgien. Han er nu oppe på tre mål i landsholdstrøjen.

Præcis to år skulle der gå mellem Kasper Dolbergs første og andet mål på det danske A-landshold.

Og angriberen scorede endda to gange i 5-1-sejren over Georgien i EM-kvalifikationen.

- Det er rigtig dejligt. Det er første gang, jeg scorer herinde (i Parken), så det var skønt, siger en smilende Kasper Dolberg til Kanal 5.

21-årige Dolberg har trods 11 mål i 25 kampe i Æresdivisionen ikke haft sin bedste sæson. Han startede mange kampe på bænken og blev udsat for megen kritik af hollandske fodboldeksperter.

Derfor er han glad for at gå på sommerferie med to mål.

- Det betyder meget. Det var vigtigt for mig at slutte godt af, så man kan nyde ferien lidt mere, siger han.

Kampen mod Georgien var Kasper Dolbergs 13. landskamp. Hans tredje fra start.

Fornyelserne virkede. Kasper Dolberg og Pierre Emile Højbjerg de to bedste på en aften, hvor pligtsejren kom i hus - og hvor danskerne endelig fik nettet til at blafre. Der var opmuntringer, der var tre vigtige og nødvendige point, der blev rusket lidt op i sædvanen med startopstillingen. Glemt er ordet remis - i hvert fald og forhåbentlig for en stund. Total dansk overlegenhed, selvom det tog lidt for længe at slå sømmet i. Men vi så meget godt, vi så en samling, der ville det her. Ville vise, at de også kan vinde fodboldkampe. Lad os så ikke dvæle ved, at baggrunden var malet billig hos modstanderen. Og lige et løft mere på hatten - et glædeligt gensyn med Daniel Wass. Der er igen et yndigt land - klædt i rødt.

Han fik chancen af landstræner Åge Hareide efter gode præstationer i landsholdets træninger, og mod georgierne var han synlig i feltet og havde flere gode afslutninger udover de to, han scorede på.

- Jeg ved ikke, hvad forskellen var (til tidligere landskampe). Selvfølgelig har jeg været med i systemet noget mere, men det er rigtigt, at jeg følte mig rigtig godt tilpas derinde og følte mig også forholdsvis fri og kunne bare tænke på at gøre det, jeg altid gerne vil gøre, siger Dolberg.

Hareide var tilfreds med det, han så fra Kasper Dolberg og spår ham en stor fremtid.

- Han er en ung dreng, og han kommer til at blive bedre og bedre. Han bliver en fantastisk angriber for Danmark og for de klubhold, han spiller for, siger Åge Hareide til Kanal 5.

Genoplev kampen i TV 2 SPORTs liveblog: