Ny skuffelse kan gøre dansk EM-kvalifikation 'rigtig svær', siger Hareide

16x9
Landstræner Åge Hareide spår Danmark en svær kvalifikation til EM, hvis det ikke bliver en dansk sejr i mandagens kamp mod Georgien. Foto: Lars Møller / Ritzau Scanpix

Danmark står noteret for to point efter to kampe i EM-kvalifikationen, og derfor kræver landstræner Åge Hareide en sejr i mandagens kamp mod Georgien.

Presset på Danmark er stort, når de mandag aften går på banen i Parken.

Georgien er modstanderen i den tredje kamp i EM-kvalifikationen, og efter uafgjorte kampe i de to første mod henholdsvis Schweiz og senest Irland skal der nu tre danske point på kontoen.

Vi skal vinde, for ellers bliver kvalifikationen rigtig svær

Åge Hareide

Så klar er beskeden fra landstræner Åge Hareide.

- Den er vigtig, og vi skal vinde, for ellers bliver kvalifikationen rigtig svær. Vi skal have en sejr, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Foruden Georgien, Schweiz og Irland er Danmark også i gruppe med miniputnationen Gibraltar. De to bedste hold i gruppen går videre til næste års EM.

Irland har spillet tre kampe og med deres syv point topper de gruppen foran Schweiz, der har fire point og spillet én kamp færre. Hvis danskerne skal blande sig i det selskab, så er kravet en sejr, når modstanderen er Georgien eller Gibraltar.

- Vi ved mere, når vi kommer ud i oktober måned, hvordan tingene ser ud. Jeg forventer, at Schweiz og Danmark kan slå både Georgien og Gibraltar over to kampe, siger landstræneren.

Georgierne tabte deres to første kampe i kvalifikationen, inden de i fredags kom på tavlen med en sejr over Gibraltar.

Danmark skal være chanceskabene

I fredagens kamp mod Irland havde de danske angribere svært ved at omsætte de mange chancer til mål, men selvom det kostede dyrt, da regnskabet blev gjort op, har Åge Hareide fortsat stor tillid til sine udvalgte.

- Vi skal spille os til chancer, og det er det vigtigste. Uden chancer ingen mål. Spillerne skal ikke miste deres selvtillid og troen på det, de laver. De er dygtige og dygtige til at score mål. Jeg håber på mål, og et godt resultat i forhold til kvalifikationen.

Til mandagens kamp kan det meget vel være med en anden startopstilling end den, der gik på banen mod Irland.

- Vi har spillere i god form, spillere der har vist, at de kan være dygtige, når de kommer ind. Så de fortjener at få spilletid. Men vi har også to kampe, hvor vi møder Georgien og Gibraltar, og der må man også regne med, at vi kommer til at bruge mere end 11 spillere, siger Åge Hareide.

Kampen i Parken begynder klokken 20.45.