Fodbold

Anfører Kjær skadet på brydning i feltet efter 'tilfældigheder'

Georgierne tog kontante midler i brug for at holde Simon Kjær nede ved de danske hjørnespark.

Kampen mod Georgien blev en kort, men intens fornøjelse for den danske landsholdsanfører Simon Kjær.

Midterforsvareren lagde op til det første danske mål og tilkæmpede sig det straffe, der førte til det andet, inden han efter en god halv time lod sig udskifte med en skade.

Fra bænken kunne han se holdkammeraterne spille sig til en sikker 5-1-sejr.

- Jeg kan mærke lidt, når jeg går op og ned ad trapper, men jeg regner med, at jeg gik ud i ordentlig tid. Og tog den kloge, fornuftige beslutning, selv om jeg prøvede at holde den kørende. Men det handler også om at tænke på holdet i sådan en situation, og det sagde Jon også til mig, så det var en fornuftig beslutning, selv om det ikke var nemt, siger Simon Kjær til TV 2 SPORT.

Hvorfor opstår den? Lang sæson eller bare når man har rundet de 30?

- Tilfældigheder. Det er lidt en situation, hvor vi har brydning inde i feltet, hvor jeg ligesom skal lidt unaturligt blive ved med at presse på for at se, om jeg kan nå at røre bolden, og så kan jeg egentligt godt mærke, at det stille og roligt spænder op, og så bliver det bare stille og roligt ved, og så er jeg nødt til at tænke mig om.

- Kunne have dømt tre straffespark

Kort forinden havde han været hovedperson i den situation, der førte til dansk straffespark.

Mange på tribunerne var overraskede, da den østrigske dommer pegede på pletten efter en nærkamp ved et hjørnespark. Men den danske kaptajn mener, at dommeren traf den korrekte beslutning.

- På vores første hjørnespark fik jeg meget plads, og vi scorede. Efterfølgende var det i princippet bare brydning. Han kunne sagtens have fløjtet for straffe tre gange. Men måske var de to andre værre, end den han fløjtede på.

- Jeg ved godt, at det er svært i de situationer, og der bliver ikke fløjtet særlig tit. Men tredje gang var lykkens gang. Forsvarsspilleren kiggede slet ikke på bolden, men koncentrerede sig bare om at holde fat i mig, siger Simon Kjær.

Med sejren har Danmark fem point efter tre kampe i EM-kvalifikationen.