Fodbold

- Det har været to vilde måneder, fortæller Daniel Wass

Daniel Wass fik mandag comeback på landsholdet. Det var kulminationen på et rigtig godt forår for Valencia-spilleren.

Daniel Wass går på sommerferie med en ekstraordinært god følelse.

Mandag kulminerede hans sæson med et comeback på landsholdet i den sidste kamp inden sommerferien. Inden var Wass med til at føre sit klubhold, Valencia, i Champions League og frem til den første titel i 11 år.

- Det har været to vilde måneder. At spille klubben i Champions League, vinde pokaltitlen og komme tilbage i Parken efter to og et halvt år. Det er dejligt. Jeg er glad, siger Daniel Wass til TV 2 SPORT.

Efter en ufrivillig landsholdspause siden november 2016 blev Daniel Wass skiftet ind i mandagens EM-kvalifikationskamp mod Georgien. Den 30-årige landsholdsspiller erstattede debutanten Robert Skov, da der var spillet 62 minutter.

En halv time senere havde Wass lagt op til to mål, og på den måde var han med til at øge føringen på 2-1 til resultatet 5-1.

- Det var dejligt. Jeg er glad for at komme ind og vise, hvem jeg er, og hvem jeg er blevet til.

- Jeg er en glad mand. Jeg er glad for at komme ind og hjælpe holdet og få en stor sejr. Specielt for fansene: Det var dejligt at give dem den sejr, de fortjener, siger Daniel Wass.

Lyn-analyse

Fornyelserne på holdet er noget, man kan tage med videre. Det var virkelig et friskt pust. Specielt Kasper Dolberg, banens spiller, men også Pierre Emile Højbjerg, der var med fra start. Daniel Wass kom også ind og leverede i landsholdsklasse. 

Efter Wass’ 17. landskamp fortalte Åge Hareide til Kanal 5, at "han er blevet en meget bedre spiller efter skiftet til Valencia". Samtidig gjorde landstræneren det klart, at Wass har leveret på et rigtig højt niveau under træningerne i denne landsholdssamling.

Også TV 2 SPORTs fodboldkommentator uddeler roser efter comebackkampen.

- Daniel Wass kom ind og leverede i landsholdsklasse, siger Flemming Toft og kvitterer med et firetal i sin karakterbog.

Dermed har Wass god grund til at håbe, at hans tilbagevenden til landsholdet er permanent.

- Det er dejligt at gå på sommerferie med sådan en sejr her. Lige nu tror jeg bare, jeg tænker på at komme hjem og hvile mig og nyde tiden med min familie. Men selvfølgelig håber jeg på at komme med i september, hvor vi har to rigtig vigtige kampe, som gerne skulle give seks point.

Danmarks næste kampe i EM-kvalifikationen spilles torsdag den 5. september og søndag den 8. september mod henholdsvis Gibraltar og Georgien. Begge kampe spilles på udebane.