Irsk anfører er utilfreds trods førsteplads i Danmarks gruppe

16x9
Irland vandt mandag 2-0 over Gibraltar. Foto: Clodagh Kilcoyne / Ritzau Scanpix

En af de irske landsholdsstjerner er gået på sommerferie med en ærgerlig følelse, selvom Irland er kommet godt fra start i EM-kvalifikationen.

Mange fodboldspillere siger, at det er resultaterne, der tæller.

Sådan har den irske anfører Seamus Coleman det nok også, men han går op i langt mere end cifrene på måltavlen. Derfor er han faktisk en skuffet mand efter Irlands 2-0-sejr over Gibraltar.

- Vi er skuffede, fordi vi gerne ville have skabt et show for tilskuerne. Vi er på hjemmebane, og vi har spillet godt på det seneste, siger Coleman dagen derpå til Independent.

Irland kom foran efter cirka en halv time, da Chipolina scorede selvmål. Først tre minutter inde i overtiden øgede Robbie Brady til resultatet 2-0.

- Vi følte, vi havde brug for at imponere lidt mere. Det gjorde vi ikke. Darren Randolph havde ikke så meget at lave i målet i anden halvleg, og det var ikke sådan, at vi ikke var ovenpå. Det er mere det, at vi ikke var tålmodige nok på den sidste tredjedel af banen. Vi vi var ikke kyniske nok, lyder det fra forsvarsprofilen.

Stillingen i gruppen

  1. Irland (4 kampe) 10 point
  2. Danmark (3 kampe) 5 point
  3. Schweiz (2 kampe) 4 point
  4. Georgien (4 kampe) 3 point
  5. Gibraltar (3 kampe) 0 point

Med mandagens sejr går de irske spillere på sommerferie med en solid føring i kvalifikationsgruppen. Irerne har hentet 10 ud af 12 mulige point i de første kampe, hvor fredagens 1-1-kamp i Parken gav de grønklædte det hidtil eneste pointtab i EM-kvalifikationen.

Ud over Danmark har Irland mødt Gibraltar på både udebane og hjemmebane samt Georgien på eget græs. I september skal irerne møde Schweiz på hjemmebane.

Danmarks næste kampe i EM-kvalifikationen spilles torsdag den 5. september og søndag den 8. september mod henholdsvis Gibraltar og Georgien. Begge kampe spilles på udebane.