Robert Skov blev forvirret, da Åge Hareide bankede på døren til hans værelse

Landholdsdebutanten Robert Skov fik nyheden om, at han skulle starte inde mod Georgien, da han mindst forventede det.

Banke, banke på.

Hvem der?

Ikke roomservice, men landstræner Åge Hareide.

Dagen inden Danmarks landskamp mod Georgien blev den mulige landsholdsdebutant Robert Skov positivt overrasket, da der blev banket på døren til Superliga-topscorerens værelse. Det var Åge Hariede, og han ville fortælle, at Robert Skov fik landsholdsdebut – og så endda i startopstillingen.

- Jeg havde fået at vide, der ville komme nogle ændringer (i startopstillingen, red.), men der var ingen, der kom hen til mig. Så jeg gik op på værelset for at lægge mig, og så kom der roomservice. Lidt efter det bankede det på igen, og så tænkte jeg: ”De har sgu da lige været der.” Men det var Åge, der kom og sagde: ”Du starter inde i morgen”, fortæller han til Kanal 5 mandag aften efter 5-1-sejren over Georgien.

Den uventede besked gav ud over forvirring en ”summende fornemmelse i hele kroppen”, som han uddyber til TV 2 SPORT.

- Jeg glædede mig bare helt vildt til at skulle starte inde. Det var det eneste, der gik igennem hovedet på mig – og selvfølgelig at det var en super vigtig kamp.

Umiddelbart efter nyheden begyndte han straks at forberede sig til den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Georgien.

- Der var en masse taktiske ting. Jeg er stadig ret ny i det her regi og skal lige kende taktikken og relationerne endnu bedre. Så det var faktisk det, jeg tænkte mest på: Taktikken og nogle forskellige situationer og fik talt med trænerteamet omkring det. Så det var en super fin optakt.

En stor oplevelse

Robert Skov ankom til landsholdslejren med stor succes fra Superligaen, hvor han med 29 mål i sæsonen slog målrekorden i den bedste danske liga.

Derfor var det nærmest kun en debut på landsholdet, der kunne sætte et naturligt punktum for sæsonen i Parken, hvor han denne gang havde byttet den hvide FC København-trøje ud med den røde landsholdsdragt.

- Det var stort. Jeg har altid drømt om at synge nationalmelodien herinde i Parken, så det var en kæmpe oplevelse.

Debutanten markerede sig i flere situationer, men den store gevinst udeblev.

- Jeg synes, det var okay. Jeg ville gerne lige have lavet en enkelt kasse på en af chancerne, men det var sgu en okay debut, siger Robert Skov.

Debutanten blev udskiftet i det 62. minut, da Danmark var foran med 2-1.

Der er ikke tid til meget sommerferie, for den 17. juni skal han være med til Europamesterskabet for U21-spillere, hvor Danmark åbner turneringen med en kamp mod Tyskland.

- Jeg føler mig super motiveret og i rigtig god form. Jeg har blod på tanden for at vise, at vi har et super godt U21-landshold, og vi vil gøre alt for at få et godt resultat, siger han.

Udover Tyskland er Danmark i gruppe med Østrig og Serbien.