Fodbold

VM-kamp afbrudt på grund af torden

Sverige dominerede VM-premieren mod Chile, inden kampen blev fløjtet af efter 70 minutter.  Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Sveriges VM-premiere mod Chile blev afbrudt efter cirka 70 minutter, da stadion i Rennes blev ramt af et uvejr.

Sverige og Chile måtte holde en længere pause i deres VM-premiere, da den mexicanske dommer Lucila Venegas sendte spillerne i omklædningsrummet midt i anden halvleg.

Et kraftigt uvejr over stadion i franske Rennes gjorde det uforsvarligt at spille videre efter de første 70 minutter.

- Vi har haft nogle lyn her i Rennes, så dommeren har besluttet sig for at sende spillerne væk fra banen af sikkerhedsmæssige hensyn, skriver det internationale fodboldforbund FIFA i liveopdateringen fra kampen.

Inden spilstoppet havde Sverige domineret kampen fra første fløjt. Både i første halvleg, der hovedsageligt blev spillet i solskin, og i den første del af anden halvleg var Peter Gerhardssons hold bedst.

Svenskerne søgte i læ med en boldbesiddelse på 63 procent og en skudstatistik på 18-4.

Efter en pause på over en halv time blev kampen genoptaget. Her fortsatte Sverige dominansen, og med scoringer af Kosovare Asllani og Madelen Janogy sikrede Sverige sig de tre point. Svenskerne vandt helt fortjent med 2-0.

Pludselig begyndte det at regne voldsomt i Rennes.
Her løber spillerne i læ.

De to hold er også i VM-gruppe med USA og Thailand, der mødtes senere tirsdag aften. Den kamp vandt USA med hele 13-0, hvilket er en rekordstor sejr i VM-sammenhæng.

Tidligere på dagen vandt Holland 1-0 over New Zealand i dagens første VM-kamp.