Fodbold

DBU løfter sløret for fanzone til EM i 2020

Når EM om et år kommer til Danmark, bliver det muligt for fans at komme i fodboldstemning uden for stadion i en såkaldt fanzone.

Der bliver anledning til en fodboldfest, når EM kommer til Danmark i 2020.

Der bliver spillet fire kampen i Parken: tre gruppekampe samt en ottendedelsfinale. Hertil har DBU lavet en fanzone, som bliver på Ofelia Plads i København. Det skriver de i en pressemeddelse.

- Fodbold kan samle danskerne. Med fanzonen på Ofelia Plads er der lagt op til en kæmpe folkefest, hvor børn, unge og ældre fra hele landet sammen kan fejre fodbolden og flage de rød-hvide farver i hjertet af København. Samtidig får vi vist København frem til internationale gæster og seere som en enestående grøn hovedstad med bæredygtig byudvikling, cykler og vores havn, som er så ren, at man kan bade i den, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

DBU skriver, at der i fanzonen vil være "lækker mad, koncerter, kulturelle begivenheder og naturligvis fodboldaktiviteter for alle aldre og EM-kampe på storskærme".

Onsdag den 12. juni er der præcis et år til, at EM i fodbold begynder i Rom. Der vil blive afholdt kampe i 12 byer i Europa.

I København spilles de fire EM-kampe i Parken den 13., 18., 22. og 29. juni. Under hele slutrunden vil Ofelia Plads danne ramme om blandt andet et storskærmsarrangement for alle EM-kampe.

- EURO2020 er den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde, og vi ønsker at skabe en kæmpe fodboldfest for både danske og udenlandske fodboldfans i København. Vi glæder os over, at fanzonen er placeret et så unikt og specielt sted. Her får vi mulighed for at skabe en kæmpe fest – men også for at præsentere den mangfoldighed, der kendetegner både København og afholdelsen af EURO2020,” siger Lene Kryger, Managing Director for EURO2020.

Christian Eriksen og Danmark er - hvis de kvalificerer sig - garanteret to hjemmekampe til EM i 2020.

DBU åbner for billetsalget, hvor man kan skrive sig op til billetter til kampene i Parken, onsdag klokken 14. Læs mere om det her.