Fodbold

Irriteret Hareide reagerer på DBU's udmelding

Norske Åge Hareide får ikke forlænget sin kontrakt som dansk landstræner efter sommeren 2020. Hareide er irriteret over timingen i udmeldingen.

Dansk Boldspil-Union meldte onsdag ud, at norske Åge Hareide fra sommeren 2020 ikke længere skal være dansk landstræner.

I stedet erstattes Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson af Kasper Hjulmand, der skal være landstræner med Morten Wieghorst som sin assistent.

På pressemødet stod DBU's direktør, Peter Møller, i spidsen for udmeldingen, hvor det nye trænerteam var til stede. Den nuværende landstræner, Åge Hareide, var dog ikke til at få øje på, men Peter Møller henviste til, at medierne selv måtte spørge Hareide, hvorfor det var tilfældet.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Hareide, der dog ikke er vendt tilbage, men over for B.T. siger Hareide kortfattet:

- Jeg har det fint. Det er fodboldens mekanismer. Peter Møller vil have sine folk ind, det må man acceptere. Jeg er kun irriteret over tidspunktet.

Møde om fremtiden

TV 2 SPORT erfarer dog, at landstræneren og assistenttræner Jon Dahl Tomasson har holdt et møde, hvor de har vendt fremtiden efter DBU's udmelding.

Det her er jo ikke nogen fyring af Jon Dahl Tomasson og Åge Hareide

Peter Møller, DBU's fodbolddirektør

Parterne er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skuffede og irriterede over hele situationen, men de er blevet enige om at fuldføre deres kontrakter, der udløber efter EM-slutrunden i 2020. Hareide og Tomasson er ikke enige i beslutningen, men de vil aflevere det danske fodboldlandshold i bedst mulig stand.

- De er vindere ud over alle grænser, og der er ingen tvivl om, de føler, DBU har begået et groft frispark mod dem i det her tilfælde. Specielt med måden, tingene er sket og meldt ud på. Det har de taget til efterretning, men jeg synes, det viser storsind, at de kører landsholdet i mål.

- Det er glædeligt for alle parter, og det vil uden tvivl glæde spillerne. Både Hareide og Tomasson har en utrolig stor stjerne hos spillertruppen, hvor de er populære og velsete, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

Peter Møller: - Det er ikke nogen fyring

Åge Hareide har været landstræner for Danmark siden 2016, hvor han afløste Morten Olsen. I første forsøg lykkedes det at kvalificere Danmark til VM i 2018.

I øjeblikket er Åge Hareide, Jon Dahl Tomasson og det danske landshold i gang med kvalifikationen til EM, hvor de efter tre kampe har fem point efter en sejr over Georgien og to uafgjorte kampe mod Schweiz og Irland.

- Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson er informeret om udmeldingen, der er kommet i dag. De er ikke enige i timingen. Men jeg har sagt, at jeg ønsker er være klar over for dem, at vi ønsker et nyt trænerteam, sagde DBU's fodbolddirektør, Peter Møller på pressemødet og tilføjede:

- Det her er jo ikke nogen fyring af Jon Dahl Tomasson og Åge Hareide. Deres aftaler udløber, og så er det i vores gode ret til at kigge på, hvad vi så skal på den lange bane. Det vil sige ikke kun lige en måned frem, men fire, seks og otte år frem.

Da Danmark i mandags vandt 5-1 over Georgien i Parken rundede Åge Hareide 28 kampe i træk uden nederlag i ordinær spilletid. Danmark tabte testkampen mod Slovakiet i efteråret 2018, men her var nordmanden ikke på sidelinjen på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen.