Fodbold

Kasper Hjulmand er Danmarks næste landstræner

Danmarks næste landstræner hedder Kasper Hjulmand. Det oplyser Dansk Boldspil-Union tirsdag på et pressemøde.

Kasper Hjulmand skal fra 1. august 2020 stå i spidsen for det danske A-landshold.

På et pressemøde i Fodboldens Hus i Brøndby præsenterede Dansk Boldspil-Union (DBU) den tidligere FC Nordsjælland-træner som Åge Hareides afløser.

- Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er voldsomt stolt og beæret. Det var ikke noget, jeg havde regnet med, som skulle ske, siger Kasper Hjulmand på pressemødet.

- Jeg kunne mærke, da jeg fik den her mulighed, at foran flere penge og mulighed foran Europa, er det her hjerteblod. Jeg er vokset op med landsholdet, og for mig er det hjerteblod og passion for dansk fodbold, siger han videre.

Hjulmands assistenttræner bliver Morten Wieghorst, der tidligere har været landstræner for det danske U21-landshold og Superliga-klubberne FC Nordsjælland, AaB og AGF. De har skrevet kontrakt med DBU til 2024.

- Jeg var på vej et andet sted hen i vinters. Jeg aftalte med Morten, vi skulle gøre tingene sammen, siger Kasper Hjulmand.

Hareide var ikke enig i timingen

Åge Hareides kontrakt med DBU udløber efter næste EM-slutrunden næste sommer, og den bliver altså ikke forlænget.

- Åge og Jon (Dahl Tomasson, red.) er informeret om udmeldingen, der er kommet i dag. De er ikke enige i timingen. Men jeg har sagt, at jeg ønsker er være klar over for dem, at vi ønsker et nyt trænerteam, siger DBU's fodbolddirektør, Peter Møller.

Nordmanden har været landstræner for Danmark siden 2016, hvor han afløste Morten Olsen. I første forsøg lykkedes det at kvalificere Danmark til VM i 2018.

- Vi er rigtig stolte over, at vi har Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson som trænerteam fra til 2020. Men vi har også valgt, at vi skal have en ny plan og strategi efter 2020, siger Peter Møller.

I øjeblikket er Åge Hareide, Jon Dahl Tomasson og det danske landshold i gang med kvalifikationen til EM, hvor de efter tre kampe har fem point efter en sejr over Georgien og to uafgjorte kampe mod Schweiz og Irland.

Da Danmark i mandags vandt 5-1 over Georgien i Parken rundede Åge Hareide 28 kampe i træk uden nederlag i ordinær spilletid. Danmark tabte testkampen mod Slovakiet i efteråret 2018, men her var nordmanden ikke på sidelinjen på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen.

Hjulmand vandt DM-guld med Nordsjælland

Kasper Hjulmand har på rygtebasis været sat i forbindelse med de to belgiske klubber Anderlecht og Club Brügge samt Brøndby IF fra Superligaen, men det blev altså ikke nogen af klubberne.

Blå bog: Kasper Hjulmand

Født: 9. april 1972 (42 år)
Seniorkarriere: Randers Freja, Herlev IF og B93
Tidligere klubber som træner:

  • 2003-2005: Lyngby BK II
  • 2006-2008: Lyndby BK
  • 2008-2011: FC Nordsjælland (assistent)
  • 2011-2014: FC Nordsjælland
  • 2014-2015: Mainz 05
  • 2016-2019: FC Nordsjælland
  • 2020: Danmark

Den 47-årige fodboldtræner har tidligere stået i spidsen for Bundesliga-klubben Mainz, Lyngby og FC Nordsjælland. Sidstnævnte har han været træner for to gange.

Første ophold i Nordsjælland var særdeles succesfuldt, hvor han i 2012 førte klubben til DM-guld og en direkte indtræden i Champions Leagues gruppespil.

I 2016 vendte han tilbage til Nordsjælland efter et ophold i Tyskland. Her førte han klubben til en tredjeplads i 2017/18-sæsonen, inden han i marts tog afsked med klubben for anden gang.

Danmarks næste landskamp er den 5. september mod Gibraltar.