Fodbold

USA's kvinder kritiseres for 'skammelig' jubel i 13-0-sejr

USA's fodboldkvinder i stor jubel over Mallory Pughs scoring til 11-0 i tirsdagens sejr på 13-0 over Thailand. Tolga Bozoglu / Ritzau Scanpix

Tirsdag aften vandt USA's fodboldkvinder en historisk sejr på 13-0 ved VM i fodbold, men jublen var ifølge flere tidligere fodboldspillere for meget.

USA's fodboldkvinder skrev tirsdag aften historie, da de ydmygede Thailand med hele 13-0 ved VM i fodbold.

Men efter kampen var det ikke kun de mange mål, der stjal opmærksomheden. I sejren, der er den største nogensinde ved et verdensmesterskab for kvinder, har amerikanernes jubel også trukket overskrifter.

Flere tidligere landsholdsspillere mener, at glæden over særligt de sidste mål var lige en tand for stor.

- Det var skammeligt. At juble på den måde er unødvendigt, siger Clare Rustad, der selv har spillet 45 landskampe for Canada, i kampens nedtakt på sportsmediet TSN.

På Twitter valgte hun senere at uddybe sin kommentar.

- USWNT (USA's kvindelandshold, red.) udviste dårligt sportsmanship ved at juble over mange af deres 13 mål mod et land, der er rangeret som nummer 34. Det har intet at gøre med den samlede score. I er et af verdens bedste hold, så opfør jer som et. Og ja, jeg havde sagt det samme om et herrehold, skriver Clare Rustad.

Den historiske sejr er næsten dobbelt så stor som USA's tidligere rekord-sejr på 7-0 tilbage ved VM i 1991 i Taiwan. Men selvom det ganske naturligt har været en ekstraordinært god dag på kontoret, så kunne de godt have lagt en dæmper på jublen, mener en anden tidligere canadisk landsholdsspiller.

- De er verdens bedste hold. Ærligt, så væmmes jeg, siger Kyle Kaylyn, der ligeledes gæstede TSN.

- Jeg er pinligt berørt. Jeg var engang en kvindelig elitesportsudøver. Der er børn, der ser med, og så jubler de ved mål nummer 8, 9, 10. Jeg sagde før kampen, at de skulle gå efter at score mange mål, fordi differencen også tæller. Men der er en måde at gøre det på, og det er ikke vejen for mig, siger hun videre.

Midtbanespilleren Rose Lawell scorede både til 2-0 og 5-0 i den historiske sejr.

Også den tidligere amerikanske landsholdsspiller på herresiden Taylor Twellman gav sit besyv med på Twitter.

- At juble som ved mål nummer ni efterlader en dårlig smag i min mund. Nysgerrig efter at se, om nogen undskylder efter kampen, skriver Taylor Twellman.

- USA er der ikke for at få venner

Men det er ikke alle, der langer ud efter de suveræne fodboldkvinder. Alexi Lalas, der selv har spillet for USA's herrelandshold, mener blot, at de har gjort deres job.

- Det er ikke deres skyld, at de spiller mod et dårligt hold. USA's hold er ikke her for at få venner, men for at vinde verdensmesterskabet, skriver han på Twitter.

Alex Morgan scorede kampens første mål, og herefter haglede målene altså ind bag Thailands målmand, Kanjana Sungngoen. Morgan blev topscorer med fem mål.

Det var USA's første kamp ved VM, og de fører derfor gruppen foran Sverige, der tidligere tirsdag vandt 2-0 over Chile.

Sådan så jublen ud, da Alex Morgan scorede kampens 12. mål.