Fodbold

AaB-ikonet Rasmus Würtz fortsætter i klubben

Rasmus Würtz fortsætter i AaB.  Henning Bagger / Scanpix Denmark

Rasmus Würtz skal også i den kommende sæson være en del af AaB, selvom han har indstillet sin aktive karriere.

Rasmus Würtz har været så vellidt i AaB, at han lægger navn til stadionpølsen Rasmus Wurst.

Det bliver dog ikke kun i stadionboderne, den tidligere anfører kan spores i næste sæson. Rasmus Würtz fortsætter nemlig i AaB, hvor han får en ny rolle som mental sparringspartner for Superligatruppen.

Det oplyser AaB på sin hjemmeside.

- Jeg har i et stykke tid været sporet ind på, at den mentale del har en særlig interesse for mig, og jeg har jo selv prøvet på min egen krop, hvor vigtigt det mentale aspekt er for at kunne præstere, siger Rasmus Würtz til klubbens hjemmeside.

35-årige Rasmus Würtz indstillede sin aktive karriere efter den forgangne sæson. I alt nåede han at spille 487 førsteholdskampe for det nordjyske fodboldflagskib, med hvem han vandt både mesterskabet og pokalturneringen i 2014.

I øjeblikket er Würtz i gang med en uddannelse inden for ledelse og coaching. Derudover vil han også studere mentaltræning.

- Både Rasmus Würtz og vi har været meget interesserede i at fortsætte samarbejdet, og vi har i noget tid været enige om, at rollen som mental sparringspartner for vores trup vil være en optimal løsning, hvor Rasmus både kan bidrage og udvikle sig, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

AaB og Würtz har i første omgang lavet en etårig aftale. Det er dog intentionen, at aftalen skal forlænges.