Fodbold

Christian Lønstrup stævner FC Roskilde

Uenighed om Christian Lønstrups afsked med FC Roskilde har fået den tidligere træner til at hive klubben i retten.

Christian Lønstrup fastholder, at han ikke har sagt sit job som cheftræner i FC Roskilde op og hiver nu sin tidligere arbejdsgiver i retten.

Dermed skrives et nyt kapitel i historien, der tog sin begyndelse for en måned siden. Her fik fodboldtræneren efter eget udsagn informationer om, at nogle af hans spillere havde modarbejdet holdet, hvilket han konfronterede dem med. Nu undersøger politiet, om der er foregået matchfixing.

Inden sagen nåede så langt, blev Lønstrup suspenderet af ejeren for FC Roskilde, Carsten Salomonsson.

Parterne er uenige om, hvorvidt træneren har sagt sit job op, eller om han er blevet fyret, ligesom Lønstrup erklærer sig uenig i grundlaget for selve suspenderingen. Ifølge Salomonsson skulle den 'sikre ro' i klubben. Stridspunkterne skal altså nu afklares i retten.

Christian Lønstrup informerer om stævningen i en mail til TV 2 SPORT. Herunder bringes mailen i sin fulde version:

- Det har desværre ikke været muligt at finde en mindelig løsning i forhold til afslutningen på mit ansættelsesforhold i FC Roskilde. Jeg har derfor efter rådgivning fra mine advokater stævnet FC Roskilde.

- Min tid i FC Roskilde har været spændende og udfordrende, og jeg har været glad for at være en del af FC Roskilde. Min assistent John Bredal og jeg fik til opgave at redde FC Roskilde fra nedrykning til 2. division. Dette mål blev indfriet, og det er jeg stolt af.

- Jeg er ked af, at mit samarbejde med FC Roskilde er endt på denne måde med manglende opbakning fra ledelsen, men jeg står ved, at jeg reagerede, som jeg gjorde, og jeg mener fortsat, at det var det rigtige at gøre.

- Jeg har de seneste uger mærket en ekstremt stor opbakning fra mange forskellige mennesker heriblandt trænerkollegaer, spillere, ledere og andre personer med tilknytning til sportens verden. Jeg sætter utrolig stor pris på denne opbakning.

Carsten Salomonsson siger til TV 2 SPORT, at han ingen kommentarer har til stævningen.

For godt to uger siden, sagde ejeren af FC Roskilde til bold.dk, at Lønstrup selv havde sagt sit job op, men det nægtede træneren skulle være tilfældet over for TV 2 SPORT.

Undersøges for matchfixing

På et møde den 13. maj fortalte Christian Lønstrup sine spillere, at det var kommet ham for ører, at nogle 'modarbejdede holdet'.

Den skabte røre, og dagen efter blev træneren suspenderet af FC Roskilde.

- For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe, skrev klubben i en pressemeddelelse.

Helt konkret havde Lønstrup på mødet den 13. maj videregivet informationer om, at i hvert fald tre spillere på holdet havde forbrudt sig mod matchfixingreglementet. Noget spillerne siden nægtede og tog afstand fra. Også klubejer Carsten Salomonsson sagde, at det ikke så ud til, at der var noget i sagen.

I sidste uge bekræftede politiet imidlertid, at de efter anmeldelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) undersøger brud på straffeloven i den mulige matchfixing-sag mod FC Roskilde.

Politiken har tidligere skrevet, at tyske kiosker har slået alarm på baggrund af mistænkelige spil på mindst én af FC Roskildes kampe i denne sæson, mens TV 2 SPORT har fortalt, at tråde til Balkan bliver undersøgt.

FC Roskilde reddede livet landets næstbedste fodboldrække og er også i næste sæson at finde i 1. division.