Hareide åbner for norsk landstrænerjob

Der kan blive tale om et comeback. Åge Hareide var træner for det norske landshold i fem år fra 2003-2008.

Åge Hareides tid som landstræner for Danmark har fået en slutdato.

1. august 2020 overtager Kasper Hjulmand den ansvarsfulde post på en fireårig kontrakt. Det offentliggjorde Dansk Boldspil-Union (DBU) onsdag.

Dermed står den Hareide uden job efter EM, men det er langtfra sikkert, at det også forholder sig sådan, når sommeren næste år nærmer sig.

Aktuel til landstrænerjob i Norge

Umiddelbart efter udmeldingen fra DBU begyndte norske medier at spekulere i, om Åge Hareide skal afløse svenske Lars Lagerbäck og vende tilbage som landstræner for Norge.

TV 2 Norges fodboldekspert Jesper Mathisen mener, at den 65-årige nordmand er meget aktuel til jobbet, og han ser ikke mange andre alternativer i Norge, som er bedre end Hareide.

Selv er Hareide også åben, da han får spørgsmålet, om Norge kan være aktuelt for ham efter EM 2020.

- Ja, siger han til norske VG.

Inden det kortfattede svar lyder det fra Åge Hareide, at "alt er aktuelt".

Trak sig som landstræner for Norge

Lars Lagerbäck er ifølge norske medier færdig som landstræner for Norge senest efter EM.

Åge Hareide bestred landstrænerjobbet i hjemlandet fra december 2003 indtil 9. december 2008, hvor han trak sig på grund af dårlige sportslige resultater.

Hareide tiltrådte som landstræner for Danmark 1. marts 2016. Han afløste Morten Olsen og kvalificerede Danmark til VM i 2018.

I øjeblikket er det danske landshold i gang med kvalifikationen til EM 2020. Holdet har fem point for tre kampe efter sejr over Georgien og uafgjort mod både Irland og Schweiz.

Bare tre af 36 kampe med Hareide på sidelinjen har Danmark tabt.