Fodbold

Var Laudrup et tema som landstræner? Peter Møller svarer udenom

Michael Laudrup har før været landstrænerkandidat, men DBU’s fodbolddirektør vil hverken be- eller afkræfte, om Laudrup var i spil til jobbet.

Kasper Hjulmand blev onsdag præsenteret som ny landstræner for herrelandsholdet fra den 1. august 2020.

Det er dog ret uklart, om Hjulmand stod øverst på ønskelisten, eller om 54-årige Michael Laudrup var blandt navnene allerøverst hos Dansk Boldspil-Union.

Har Michael Laudrup været i søgelyset?

- Jeg har selvfølgelig undersøgt alle muligheder for, hvem der eventuelt var i spil som landstræner. Og hvem det præcis er, har jeg selvfølgelig ikke lov til at sige her. Men jeg synes, at vi har gjort vores forarbejde grundigt og godt, og heldigvis har vi fundet den allerbedste kandidat. Men jeg har undersøgt mine muligheder, siger Peter Møller, fodbolddirektør hos DBU, til TV 2 SPORT.

Men har du talt med Michael Laudrup?

- Jeg har undersøgt mine muligheder. Hvem jeg taler med, det ønsker jeg ikke at sige, men vi har vendt hver en sten, og vi har fundet den træner, vi gerne ville have, siger Peter Møller.

Laudrup takkede nej til jobbet i 2015

Fodbolddirektøren vil altså ikke afsløre, om Michael Laudrup har haft mulighed for at overveje jobbet. Laudrup er for tiden ikke træner og er derfor fri på markedet.

I 2015 fik Laudrup tilbuddet fra DBU, da Morten Olsen stoppede, men dengang var svaret nej.

- Jeg kan bekræfte, at jeg for nogle måneder siden blev tilbudt jobbet. Vi havde en god og positiv snak omkring dansk landsholdsfodbold og om landstrænerrollen i DBU.

- Jeg gik og spekulerede et stykke tid over tingene. Jeg vil gerne indrømme, at det var et meget vanskeligt valg, men i sidste ende valgte jeg altså at takke pænt nej, lød det fra Laudrup dengang.

Michael Laudrup var fra 2000-2002 assistentlandstræner for Morten Olsen, og i den periode kvalificerede Danmark sig til VM i Sydkorea og Japan. Michael Laudrup spillede 104 landskampe og deltog i fem slutrunder, EM i 1984, 1988 og 1996 samt VM i 1986 og 1998.

Som cheftræner har han stået i spidsen for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva, Mallorca, Swansea, Lekhwiya og seneste Al Rayyan.