Fodbold

Dansk topdommer: VAR kan dele dommerstanden i A- og B-hold

Jakob Kehlet regner ikke med at se danske dommere dømme i Champions League, så længe Superligaen er uden VAR.

Videosystemet VAR (Video Assistant Referee) kan skabe et A- og et B-hold i den internationale dommerstand.

Det vurderer Danmarks højest rangerede dommer, Jakob Kehlet.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) indførte i vinter VAR fra ottendedelsfinalerne og frem i Champions League. Superligadommeren har observeret, at UEFA giver de største opgaver til dommere, der er vant til at bruge VAR i de hjemlige ligaer.

- Det er ikke noget, der er meldt officielt ud fra UEFA. Det gør de ikke.

- Men kigger man på de engelske dommere, som er vant til at dømme i en stor liga uden VAR, så har de ikke fået en eneste af de afsluttende kampe i Champions League.

- Det er ikke fordi, at de er dårligere dommere, men det viser, at dommere fra ligaer uden VAR har det svært, siger Jakob Kehlet.

Fra den kommende sæson bliver VAR en del af turneringen fra start, hvilket betyder, at danske dommere ifølge Kehlet får svært ved at få opgaver i Europas største klubturnering.

Mens den engelske Premier League ruller VAR ud fra næste sæson, så har Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen planer om at indføre VAR fra 2020/21-sæsonen.

- Jeg er bare glad for, at man reagerer forholdsvis hurtigt på det i dansk fodbold. Kan vi komme med et år efter, at Premier League indfører det, så er det flot, siger Kehlet.

Den endelige beslutning om at indføre VAR i Superligaen bliver taget på et bestyrelsesmøde i DBU i den kommende weekend.