Fodbold

Michel Platini tilbageholdt efter mistanke om korruption

På grund af mistanke om korruption i forbindelse med VM-værtsskabet i Qatar i 2022 er den tidligere UEFA-præsident Michel Platini blevet tilbageholdt.

Flere internationale medier skrev tirsdag formiddag, at den forhenværende præsident i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) Michel Platini var blevet arresteret af fransk politi i Nanterre.

Det skrev Le Monde, The Independent og AP. Efterfølgende fortæller en talsmand dog til CNN, at der kun er tale om en tilbageholdelse.

- Han er blevet bragt ind til en afhøring, men er ikke arresteret eller sigtet for noget, siger talsmanden.

Det sker som et led i efterforskningen af korruption i forbindelse med valget af Qatar som værtsnation til verdensmesterskabet i fodbold i 2022, som oliestaten blev tildelt i 2010.

63-årige Platini har ikke haft noget at gøre med fodbold, siden han i 2015 fik otte års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter af fodboldforbundenes verdensorganisations (FIFA) etiske komité for en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc (cirka 13,5 millioner kroner) fra FIFA til UEFA-præsidenten i 2011.

Straffen blev senere nedsat til fire år af Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Den daværende FIFA-præsident, Sepp Blatter, hævdede i den forbindelse, at beløbet blev overført for noget arbejde, som Platini havde udført for forbundet. Den forklaring frifandt dog hverken Platini eller Blatter, som også blev tildelt karantæne.

VM bliver sandsynligvis fortsat afholdt i Qatar

Tirsdagens tilbageholdelse får dog sandsynligvis ikke konsekvenser for afholdelsen af VM i Qatar.

Det mener Troels Bager Thøgersen, chefredaktør på Tipsbladet.

- Der skal helt ekstremt meget til, før Qatar mister VM i 2022, siger han og uddyber:

- Jeg synes, vi er så tæt på VM, at jeg stiller mig stærkt tvivlende over for, at det sker. Det er utrolig meget, man skal kunne påvise. Man skal kunne påvise, at det er Qatars VM-komité, der har været medvirkende til det. Rent juridisk er det svært at stille noget op nu.

Michel Platini blev i sin aktive karriere kåret som verdens bedste fodboldspiller tre gange.