Roskilde-spillere har svært ved at finde nye klubber på grund af matchfixing-sag

Flere spillere har været ved politiet for at få papir på, at de er uskyldige i sagen.

Spillerne i FC Roskilde er i problemer.

Det efterforskes i øjeblikket af politiet, om kampe med deltagelse af den økonomisk udfordrede 1. divisionsklub har været matchfixet.

Og som om det ikke var nok, har sagen også betydet, at mulige arbejdsgivere afviser spillerne. Det fortæller en Roskilde-spiller til TV 2 SPORT.

- Jeg har helt klart oplevet problemer med at finde en ny klub. Det er svært, og jeg er blevet afvist af klubber, fordi den her sag kører, siger han anonymt.

Flere andre spillere fortæller ligeledes, at de oplever udfordringer med at finde en ny arbejdsgiver.

TV 2 SPORT har talt med flere 1. divisionsklubber, der bekræfter, at de ikke vil hente Roskilde-spillere i den nuværende situation.

Der er både klubber og agenter, der vil have mig til at be- eller afkræfte, at spillere er indblandet

John Bredal, tidligere assistenttræner i FC Roskilde

I 1. divisionsklubben Fremad Amager har de imidlertid 'ikke umiddelbart problemer med at tilbyde en Roskilde-spiller kontrakt’. De vil dog heller ikke gøre det uden forbehold.

- Det ville være med en indbygget klausul, så vi kan ophæve kontrakten, hvis spilleren skulle vise sig at være involveret, siger Michael Jahn, administrerende direktør i Fremad Amager, der understreger, at klubben tager 'skarp afstand' fra matchfixing.

Flere spillere har været ved politiet

Flere kilder både i og uden for den midtsjællandske trup fortæller, at spillere har været ved politiet for at få en erklæring på, at de er uskyldige. Uden held.

Det har indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i deres situation

Mikkel Nøhr, tidligere spiller i FC Roskilde

Den 27. maj overtog politiet sagen efter anmeldelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), der tidligere på måneden blev bekendt med i hvert fald tre spillere, som ifølge daværende Roskilde-træner Christian Lønstrups informationer skulle have 'modarbejdedet' holdet.

Siden er det kommet frem i Politiken, at tyske kiosker har slået alarm på baggrund af mistænkelige spil på FC Roskildes kampe i denne sæson, mens TV 2 SPORT har fortalt, at der bliver undersøgt forbindelser til Balkan.

Synd for de uskyldige

Der er gået mere end en måned, siden Christian Lønstrup fik informationerne om, at tre af hans spillere skulle have forbrudt sig på matchfixingreglerne.

Navnene videregav han til sin daværende assistenttræner, nu fyrede John Bredal, der siden har modtaget adskillige opkald fra folk i fodboldmiljøet.

- Der er både klubber og agenter, der vil have mig til at be- eller afkræfte, at spillere, de vil hente, er indblandet, siger John Bredal til TV 2 SPORT.

Han må dog ikke give de oplyste navne i den igangværende sag, fortæller han.

John Bredal mener dog, at 'en del' Roskilde-spillere burde kunne frikendes på nuværende tidspunkt og siger, at han føler med dem.

- Jeg har ondt af alle de uskyldige, som har svært ved at komme videre. Vi er gået gennem ild og vand sammen for at redde holdet. Jeg holder meget af dem og er ked af det på deres vegne, fortæller den tidligere Roskilde-assistent.

Èn spiller er skiftet

Det er indtil nu ikke lykkes TV 2 SPORT at få en kommentar fra spillernes fagforening, Spillerforeningen.

Spillertruppen har ifølge sn.dk afvist at gå 60 procent ned i løn, som klubejer Carsten Salomonsson ellers har krævet.

Kun én spiller er denne sommer skiftet væk fra FC Roskilde, der er økonomisk truede, og i foråret var ved at gå konkurs.

Det er midtbanespilleren Mikkel Nøhr, der vender hjem til Hvidovre IF, hvor han spillede i sine ungdomsår. Også han føler med sine nu tidligere holdkammerater.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i deres situation. Klubberne kan jo bare skrive en klausul ind i kontrakten. Det vil løse problemet, mener Mikkel Nøhr.

Roskilde-ejer Carsten Salomonsson har afvist at udtale sig i sagen.