Fodbold

Tofts karakterbog: - Han var dagens mand

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere og U21-landstræner Niels Frederiksen.

Den tynde tråd fik forstærkning. De danske U21-talenter lever i EM-turneringen. På gode ændringer fra Niels Frederiksens hånd. Taktisk med tremandsforsvaret, fire nye med 'friske ben' og så historien om spilleren, som smed en direkte kritik ud som vraget efter kampen mod tyskerne.

Han undskyldte, men havde altså spredt sin utilfredshed med trænerens valg.

Niels Frederiksen tog ikke Joakim Mæhle med fra start mod Østrig på baggrund af de udtalelser. Men han valgte Genk-spilleren, der ansvarligt nok kvitterede med to mål og en flot kamp på sin uvante venstre back-plads.

Og så skal det lige med, at det sidste mål sat ind af Andreas Skov kan vise sig uhyre vigtigt for den videre færd. En fortjent sejr over et slapt østrigsk hold. Smilene kan brede sig. På bænken, på banen - og udenfor. Håbet fik en ny farve.

Tofts karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

DANIEL IVERSEN 5

Havde sin første store redning efter et kvarter, men der var meget mere i Iversen. Han er sat godt sammen - og udnyttede det. Autoritet, når han gik ud i feltet mand-mod-mand med østrigerne. Dejlig rolig - det smitter. Og så superredningen på straffesparket. Dagens mand.

RASMUS NISSEN 2

Havde flere afslutninger, men dog uden præcision. Nissen med Kristensen på ryggen (?) skal have indstillet præcisionen. Og så slap han en markering ved den østrigske scoring. Hans offensiv var i perioder ok.

JACOB RASMUSSEN 4

Stor autoritet i duelspillet. Slap også godt af med bolden for det meste. Især diagonalboldene. Der er noget myndigt over hans spil.

ASGER SØRENSEN 3

Ny fra start og vigtig i tremandsforsvaret. Havde et særligt kendskab til modstanderen, da han spiller i Østrig. Suveræn i sine indgreb, meget påpasselig.

JOAKIM MÆHLE 5

Jeg tror ikke, han fik talt sig på holdet efter utilfredsheden ovenpå den første kamp. Men han pyntede i den grad. Også selvom “den røde back-tråd” i landsholdsregi, en højrebenet i venstre side, drog paralleller til Hareides hold. Tydelig formstærk efter en god sæson i Genk. Og hans 1-0 mål var nærmest arrogant flot. Et godt løb og en fræk, behersket afslutning - med venstrebenet. Og så var han der minsandten igen til 2-1. En særlig historie med en skæv (og sjov) vinkel.

VICTOR NELSSON 3

Den centrale i forsvaret, og det gjorde han godt. Konsekvens. Desværre lavede han straffesparket - som dog ikke fik betydning.

JENS STAGE 3

Stage kommer altid med en energi, der breder sig til alle omkring ham. En af de fire nye fra start. Også her et rigtigt valg.

PHILIP BILLING 3

Mere autoritet og mere engagement end mod tyskerne. Fordelte sine bevægelser godt mellem det defensive og det mere fremadrettede. En god 6'er- præstation. Han skabte balance. Indimellem lidt kiksede afleveringer.

ROBERT SKOV 3

Ramte stolpen før pausen, havde et par fornuftige afslutninger yderligere, men virkede slidt set udefra. Han fik aldrig et forløb som mod tyskerne. Skov var absolut ikke dårlig, men slet ikke så markant som tidligere. Blev taget ud med et kvarter igen. Tydelig træt.

JONAS WIND 3

Han gør andre gode, fordi han læser spillet og kan det. Han kom aldrig til en rigtig afslutning før pausen, men deltog meget i spillet også nede i banen. En klar modsætning til Ingvartsen, hvis force blandt andet er dybdeløbene. Havde et godt hovedstød på overliggeren efter pausen.

JACOB BRUUN LARSEN 4

Der gik lidt tid inden Bruun Larsen kom ind i den her kamp. Små skavanker eller ledte han efter selvtillid? Da det for alvor begyndte, blev det godt. Stor energi og lyst til at udfordre. Hans dybe aflevering til Mæhle var klasse. Mange gode aktioner og meget i bevægelse. Han gav mere end de havde troet på i den danske lejr. Var tiltænkt en times tid.

NIELS FREDERIKSEN 4

Foretog fire nyvalg til startopstillingen. Godkendt. Foretog en taktisk ændring og valgte et tremandsforsvar. Godkendt. Og drejede fokus på “friske ben”. Godkendt. Tråden er stadig tynd, men kan holde til lidt mere, hvis resultaterne her og der flasker sig. Og det tredje mål kan vise sig at få stor betydning for det videre forløb.

De indskiftede Mathias Jensen, Mikkel Duelund og Andreas Skov Olsen fik for lidt spilletid til egentlig karakter. Men, jeg nævner alligevel lige Duelunds præcise stikning og Andreas Skov timede løb og kælne afslutning. Der duftede af klasse. Et nok så vigtigt (og flot) mål.