Begræder Roskilde-spilleres situation, men kan ikke hjælpe dem

Spillerforeningen har ingen beviser for, at deres medlemmer har handlet ulovligt. FC Roskilde efterforskes i øjeblikket for matchfixing.

Spillerne i FC Roskilde har sit at slås med i disse dage, men deres fagforening, Spillerforeningen, har svært ved at hjælpe dem, fortæller direktør Mads Øland.

Politiet og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har i flere uger efterforsket, om spillere fra den midtsjællandske klub skulle være involveret i matchfixing. Og som om det ikke er nok, fortalte flere spillere torsdag, at de oplever store problemer med at finde en ny arbejdsgiver.

- Jeg har helt klart oplevet problemer med at finde en ny klub. Det er svært, og jeg er blevet afvist af klubber, fordi den her sag kører, sagde en anonym Roskilde-spiller.

Spillerforeningen er bekendt med udfordringen og ærgrer sig over, at matchfixing-sagen er nået så vidt, at den låser spillerne i den økonomisk udfordrede førstedivisionsklub.

- Det er møguheldigt. Spillerne står i en rigtig skidt situation. Vi bistår dem med alt det, der er nødvendigt, men lige nu er alle jo i en venteposition, fortæller Mads Øland, direktør i Spillerforeningen.

I daglig kontakt med Roskilde-lejren

Han hæfter sig ved, at det ikke er 'alle klubber, der ikke ønsker at snakke med Roskilde-spillere'. Men han har svært ved at hjælpe sine medlemmer.

- Der er ikke rigtig andre muligheder end at væbne sig med tålmodighed. Vores medlemmer har det problem, at de ikke kan frikende sig selv. De kan kun sige, hvad de også har sagt til os; at de ikke har haft noget at gøre med det her.

Lad os nu få de undersøgelser afsluttet, så bliver vi alle klogere

Mads Øland, direktør for Spillerforeningen

Mads Øland fortæller desuden, at han er i daglig kontakt med spillere og ledere i FC Roskilde.

Flere af Roskilde-spillerne har været ved politiet for at få deres ord på, at de ikke er indblandet i eventuelle ulovligheder.

Der har sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde ligget i knap en måned.

Øland: Intet tyder på kriminalitet

27. maj tog Midt- og Vestsjællands Politi sagen op efter en anmeldelse fra DIF, der i starten af maj blev underrettet af daværende Roskilde-cheftræner Christian Lønstrup om, at i hvert fald tre spillere skulle være involveret i matchfixing.

Det havde Christian Lønstrup fået informationer om 11. maj.

Siden er det kommet frem i Politiken, at tyske kiosker har slået alarm på baggrund af mistænkelige spil på Roskilde-kampe denne sæson, mens TV 2 SPORT har fortalt, at der bliver undersøgt forbindelser til Balkan.

En ekspert har desuden udtalt, at der ifølge hans oplysninger helt sikkert er foregået noget kriminelt i FC Roskilde.

Mads Øland kender imidlertid ikke til noget, der beviser, at hans medlemmer, spillerne, 'har gjort noget forkert'.

- Med det jeg ved, og de samtaler vi har haft med spillerne, har jeg ingen information, der peger på, at der skulle være foregået noget, siger Spillerforeningens direktør.

- Men lad os nu få de undersøgelser afsluttet, så bliver vi alle klogere, fortæller Mads Øland.

Midt- og Vestsjællands Politi fortalte i sidste uge til TV 2 SPORT, at efterforskningen var i sin 'absolut indledende fase'.

Tidligere Roskilde-folk føler med spillerne

Imens fortsætter problemerne for de Roskilde-spillere, der ønsker at finde en ny klub.

Kun én spiller er skiftet væk fra den midtsjællandske klub, der er økonomisk udfordret og i foråret var ved at gå konkurs.

Jeg har ondt af alle de uskyldige, som har svært ved at komme videre

John Bredal, tidligere assistenttræner i FC Roskilde

Det er midtbanespilleren Mikkel Nøhr, der vender hjem til Hvidovre IF, hvor han spillede i sine ungdomsår. Han føler med sine nu tidligere holdkammerater.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i deres situation. Klubberne kan jo bare skrive en klausul ind i kontrakten. Det vil løse problemet, mener Mikkel Nøhr.

Også klubbens tidligere assistenttræner, nu fyrede John Bredal, mærker, hvor påpasselige andre klubber er med at ansætte Roskilde-spillere.

- Der er både klubber og agenter, der vil have mig til at be- eller afkræfte, at spillere, de vil hente, er indblandet, siger John Bredal, der er bekendt med de tre navne, som Christian Lønstrup har information om skulle have modarbejdet klubben.

- Jeg har ondt af alle de uskyldige, som har svært ved at komme videre. Vi er gået gennem ild og vand sammen for at redde holdet. Jeg holder meget af dem og er ked af det på deres vegne, fortæller den tidligere Roskilde-assistent.

Roskilde-ejer Carsten Salomonsson har tidligere afvist at udtale sig i sagen.