Fodbold

Kaos under VM-kamp: Cameroun nægtede at give bolden op

1/8-finalen mellem England og Cameroun var afbrudt i slutningen af første halvleg, da England havde bragt sig foran med 2-0.

I flere minutter var det rent anarki, da Cameroun og England mødtes ved VM i kvindefodbold.

Efter Englands scoring til 2-0 nægtede camerounerne at give bolden op. De virkede meget utilfredse med dommernes håndtering af målet, der blev set igennem for offside.

Som tiden gik, så den kinesiske dommer mere og mere rådvild ud. Imens diskuterede hendes fjerdedommer med Camerouns træner, inden spillerne efter hvad der føltes som en evighed ophævede deres demonstrative cirkel midt på deres egen banehalvdel og gav bolden op.

Det var som nævnt Englands mål til 2-0, der satte gang i optrinnet. Lucy Bronze spillede Ellen White helt fri på kanten af feltet, og midt for målet var angriberen ganske sikker i sin afslutning.

Efterfølgende blev scoringen set igennem af videodommerne, hvilket er helt normal procedure. Da det blev vurderet, at White ikke var offside, blev målet godkendt, uden dommeren blev kaldt ud til sidelinjen for at se situationen igennem. Når der ikke er tale om et dommerskøn, behøver dommeren ikke at se situationen igennem.

Flere episoder med video

Hele kampen var præget af situationer, hvor dommerens skøn blev diskuteret. 1-0-målet blev scoret efter indirekte frispark, da dommeren mente, målmanden samlede bolden op efter en tilbagelægning. Og efter det omdiskuterede 2-0-mål blev 1/8-finalen kun en mere rodet oplevelse i anden halvleg. Først fik Cameroun annulleret et mål efter videotjek, da der i modsætning til Englands andet mål faktisk var offside.

Siden kom briterne på 3-0, og med cirka et kvarter tilbage af kampen kunne det være endt endnu værre for Cameroun, da dommeren blev kaldt ud for at se et muligt straffespark til England igennem. Det valgte hun dog at lade være med at dømme, og igen i overtiden måtte Qin Liang ud til sidelinjen og se video.

Syv minutter inde i overtiden satte Takounda en grim tackling ind på Houghton, men nok engang slap Cameroun for det værst tænkelige udfald. Dommeren nøjedes med et gult kort, selvom et rødt også sagtens kunne forsvares, og således endte 1/8-finalen 3-0 til England.

I kvartfinalen skal Phil Nevilles mandskab møde Norge.