Fodbold

Tofts karakterbog: - Det er lige, hvad Hareide ønsker sig

Flemming Toft kårer Jacob Bruun Larsen som en af de bedste danskere. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix/TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere og U21-landstræner Niels Frederiksen.

De gjorde, hvad de skulle - næsten. Skabte chance på chance. Men nettet blafrede blot to gange mod Serbien og dermed farvel til U21-landsholdet ved EM. Mulighederne var der en masse af. Men der skal altså scores, når døren er så åben som den var i Trieste. Stor nedtur.

Der var en stigende kurve i denne turnering efter det indledende nederlag til Tyskland. Talentmassen er tydelig. Der kan bygges videre.

I nuet er der to-tre spillere til Hareides A-hold - og flere er på vej. Jacob Bruun Larsen, Jacob Rasmussen, Joakim Mæhle og Robert Skov bliver der snart kaldt på - selvom sidstnævnte blev mærket fysisk efter åbningen.

Og så en tydelig fejlkendelse, da Philip Billing sendte bolden ind til det der kunne have heddet 3-0. Hmmm.

DANIEL IVERSEN 3

Ikke helt samme autoritet som i de to første kampe. To fejl i indgreb på indlæg fra første den ene side og så den anden. Valgte det sikre på en serbisk afslutning før pausen. Og en god fod parade mod slutningen. Han må mere end Oldham.

Tofts karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

RASMUS NISSEN KRISTENSEN 4

Herlig offensiv, kampivrig indstilling - igen. Tydelig i sit "anførersprog”. Og hvilke ridt han tog gang på gang. Foregangsmand i det meste.

JACOB RASMUSSEN 4

Igen delte han ud af sin fysik, og afleveringerne frem ad banen var absolut af klasse. Især de diagonale. Og så kom han timet Bruun Larsens hjørnespark i møde i begyndelsen af 2. halvleg til 2-0. Absolut den bedste af de tre bageste.

ASGER SØRENSEN 3

Kom godt afsted med sikre duelsejre i duelspillet. Der kom lidt senere et par boldtab.

JOAKIM MÆHLE 4

Han strutter af selvtillid og fik igen gjort venstresiden (med Bruun Larsen) sprudlende. Når først Mæhle har sat sig noget for, så følger han ideen helt op. Dejlig indstilling som supplement til en fin teknik. Indstillingen holdt lidt mere end niveau. Men hans gennembrud ved EM. Hareide kalder snart.

MAGNUS KOFOD ANDERSEN 3

Myreflittig på midten. Ikke midtpunkt rent boldmæssigt, men vigtig i sit ustandselige arbejde.

VICTOR NELSSON 3

Igen central i tremandsforsvaret. Placeringsstærk og konsekvent i sine handlinger. Flænge i knolden fra serbisk albue rørte ham kun i minutter.

PHILIP BILLING 3

Jeg kan ikke rigtig blive klog på Billing. Overbevisende i den måde han omfavner midtbanens balancepunkter, men så kommer der nogle halvhjertede afleveringer. Øjeblikket efter styrer han bane og bold. Hans lette løb på de lange ben er nærmest svævende. En imponerende udvikling i Huddersfield. Men træt mod slutningen, og så kom der fejl igen.

JACOB BRUUN LARSEN 4

Han har bare lagt på i denne turnering. Hans kamp mod Østrig var rigtig god. Her var han bedste dansker før pausen med udfordringer. Sprint ind i banen, selvtillidsfyldte driblinger og 1-0 målet smækket godt ind. Denne halvleg er lige hvad Åge Hareide ønsker sig af Bruun Larsen.

ANDERS DREYER 2

Lille, bevægelig og med muligheder før pausen. En af dem burde han have scoret på. Men så blev det for småt i spillet over for et ellers ustruktureret serbisk forsvar. Ivrigheden fejlede intet. Skiftet ud med Robert Skov med godt og vel 25 minutter tilbage.

ANDREAS SKOV OLSEN 2

Valgt fremfor Robert Skov som højrekant med det flænsende venstreben. Teknisk stærk og indledte fremragende med udfordringer. Faldt lidt efter lidt. Udskiftet med et lille kvarter tilbage. (Men et stort potentiale).

ROBERT SKOV

Ind i de sidste 25 minutter. På sin bedste plads i højresiden.

MIKKEL DUELUND

Ind i det sidste kvarter for Andreas Skov. Uden karakter.

JONAS WIND

Otte-ni minutter i stedet for forsvarets Asger Sørensen. Uden karakter.

NIELS FREDERIKSEN 2

Startformationen havde mangler. Jeg synes ikke, buketten generelt blev bundet. Han skal dog ikke klandres for de udeblevne scoringer. Chancerne var mange. Exit til Frederiksen på en bitter måde.