Fodbold

Eriksens navn summede i Madrid, da legender fra 10 sæsoner mødtes

TV 2 SPORT benyttede søndagens legendekamp mellem Real Madrid og Chelsea til at undersøge, hvor varmt et navn Christian Eriksen er i Madrid.

Lad det være sagt med det samme: Der var ingen dansk deltagelse i søndagens legendekamp på Santiago Bernabeu i Madrid, da Real Madrid tog imod Chelseas legender fra de seneste 10 år.

Men i korridorerne under det store stadion summede navnet Christian Eriksen, ligesom det vedholdende har gjort i flere uger i de store, spanske sportsaviser Marca og AS.

Jeg ville vælge dem begge to

Christian Karembeu på spørgsmålet: Eriksen eller Pogba

Billeder og statistikker på Christian Eriksens gøren og laden fylder spalterne, ofte i direkte sammenligning med den franske Manchester United-superstjerne Paul Pogba, der også rygtes til den spanske storklub.

De fleste journalister i hovedstaden, som TV2 SPORT har talt med, er dog enig om én ting. Nemlig at Zinedine Zidane-favoritten Paul Pogba er den spiller, der højst sandsynligt bliver ny Real Madrid-spiller.

- I klubben Real Madrid vil man helst have Christian Eriksen, men Zidane vil have Pogba. Men i klubben sådan helt generelt er Eriksen mere ønsket end Pogba, fordi der sidder et bedre fodboldhovedet på Eriksen. Ind i mellem er Pogba lidt 'crazy' og mere excentrisk end Eriksen, og klubben ser Eriksen som en spiller, der ligesom Modric er mere stille og afdæmpet både på og udenfor banen, forklarer, Miguel Angel Toribio fra RadioMARCA, til TV 2 SPORT i Madrid.

AS sammenligner de nuværende Real Madrid-spillere Modric og Kroos med de måske kommende spiller i klubben Pogba og Eriksen.

"Vælg dem begge"

Skal man tage det udsagn som en rettesnor, så er netop Zinedine Zidane afgørende i valget af spillere, når den spanske storklub skal vælge profiler til den kommende sæson. Alt taler derfor for, at det bliver Pogba, der kan ende op som kommende legende spiller i den spanske storklub, hvor mere end 70.000 tilskuere kommer, når klubben kalder til legendekamp, og hvor spillere som Fernado Hierro, Fernando Morientes, Julio Baptista, Raul og Christian Karembeu gladeligt stiller op for at indsnuse lidt mere af den særlige fodboldrus, som Bernabeu generøst lader tilflyde spillerne på det perfekte, grønne græstæppe sådan en aften i juni.

Raul var søndag tilbage på Bernabeu, da et hold Real Madrid-legender mødte et tilsvarende hold fra Chelsea.

TV2 SPORT fik mulighed for at stille enkelte af stjernene spørgsmålet efter kampen: Hvem skal Real Madrid vælge, Pogba eller Eriksen?

-Hvem er de, svarede den tidligere franske superstjerne Karembeu lystigt.

- Nej, jeg joker selvfølgelig, fortsatte franskmanden grinende: Selvfølgelig kan de begge spille her, afhængig af hvilke krav klubben og selvfølgelig Zidane stiller til et køb, forklarer Karembeu.

-De er begge talentfulde, de spiller for holdet, og til tider gør de netop en forskel. Det er, hvad Real Madrid ønsker, forklarer Karembeu, og hårdt prøvet på spørgsmålet om hvem han ville vælge, smiler manden med rastafarifrisuren: Jeg ville vælge begge to.

Christian Karembeu har svært ved at vælge, om Pogba eller Eriksen bør være Real Madrids næste indkøb til midtbanen.

Træner ville vælge Eriksen

Bristiske medier var også til stede til kampen mellem Real Madrids og Chelseas legender, for et Chelsea-hold anført af Gianfranco Zola og Dennis Wise skal også have et par ord med på vejen i England. Ben Hayward fra London Evening Standard er en af de tilrejsende journalister, der har har gjort sig mange tanker om Christian Eriksen igennem de sidste mange år fra tiden i Tottenham. Hayward har derfor et indgående kendskab til Eriksens evner fra de mere end 200 kampe, som danskeren har spillet for London-klubben.

- Jeg har mine tvivl om både Eriksen og Pogba. Eriksen er en fantastisk spiller, og han er vigtig for Tottenhams måde at spille fodbold på, men til tider går han fra at være meget hot til at være helt kold. Real Madrid er en meget krævende klub, hvor du er nødt til at være på dit højeste niveau konstant, og hvis Eriksen skal til Madrid, så skal han højne sit niveau endnu engang, fortæller sportsjournalisten Ben Hayward fra London Evening Standard til TV 2 SPORT

Skulle Real Madrid vælge at se Christian Eriksens vej, går danskeren i fodsporet fra to tidligere Tottenham-spillere, der har taget samme tur. Gareth Bale og Luca Modric. Sidstnævnte er den spiller, som Eriksen oftest sammenlignes med denne aften blandt det kyndige fodboldfolk, som har indfundet sig på Bernabeu.

- Du kan sammenligne Eriksen med Modric, selvom Modric var lidt yngre, da han kom til Madrid. Men selvom der var tvivl om Modric' evner, dengang han kom til Madrid, så var han præcis det, Real Madrid havde brug for. Og jeg ville måske være lidt i tvivl om, hvor Christian Eriksen skulle spille på banen, hvis han kom til Spanien, for de spiller måske ikke helt på den samme position. Det kan dog komme til at fungere, selvom Eriksen måske spiller længere fremme på banen uden de samme defensive forpligtelser, analysere Hayward overfor TV 2 SPORT.

Christian Karembeu og Fernando Morientes jubler over en af Real Madrids fem scoringer i søndagens legendekamp.

Den tidligere Real Madrid-kreatør og nuværende Malaga-træner Victor Sanchez er stor fan af Christian Eriksen, og han kan sagtens se danskeren få en fremtid i klubben.

- Han er topkvalitet, han læser spillet godt, han har tydeligvis talent, han kan bruge begge fødder, han er dygtig til dødbolde, og han kan udfylde en fri rolle på Real Madrids hold, fastslår han efter legendekampen.

- Jeg ville vælge Eriksen, måske fordi jeg er Tottenham-fan og en god ven til Tottenham-træner Mauricio Pochettino, men også på grund af hans kvaliteter, griner han over for TV 2 SPORT.

Fans er uenige om klubbens behov

Men hvorfor vælge? Brasilianeren Julio Baptista kan sagtens se både Paul Pogba og Christian Eriksen spille for det samme Real Madrid-hold.

- De spiller på hver sin måde, og de kompromittere i grunden hinanden på en særlig smuk måde, forklarer midtbanespilleren, som i 2008 blev spansk mester med Real Madrid, og som måske huskes for sit kælenavn ”Bæstet”.

- Faktisk kan du slet ikke sammenligne de to spillere. Christian Eriksen er en holdspiller, og Paul Pogba mere en fanpleaser, forklarer Baptista, overfor TV 2 SPORT.

Julio Baptista mener, at Real Madrid kan rumme både Paul Pogba og Christian Eriksen.

Udenfor stadion er meningerne om de to hovedpersoner delte blandt klubbens fans. David Jimenez har været Real Madrid-fan i hele sit liv, og han er ikke i tvivl om, hvem han vil have til klubben.

- Eriksen. Han er en teknisk og ikke en fysisk spiller. Real Madrid er en teknisk klub, og vi har brug for en tekniker til at afløse Modric. Vi har allerede masser af fysik i Casemiro, så vi har slet ikke brug for Pogba. Vi har brug for Eriksen, for Modric er ved at være en ældre spiller. Eriksen er en spiller for fremtiden, og så er Eriksen mere fodboldsulten end Pogba, og det er det, vi vil have i Real Madrid, siger David Jimenez til TV 2 SPORT.

Men netop det fysiske aspekt spiller en rolle for andre Real Madrid-fans, og deri består uenigheden:

- Vi har brug for flere muskler. Vi har rigeligt med teknik, siger Christian Lopez til TV 2 SPORT uden for stadion.

Det sidste ord får den kvindelige fan Sherezade.

- Vi har brug for en holdspiller, og det er Christian Eriksen.

Om hun får sit ønske opfyldt, vil de næste uger afgøre. Under alle omstændigheder vil den spiller, som klubben vælger, kunne se frem til flere legendekampe på Bernabeu. Når klubben kan fylde stadion til den slags opgør, så kommer der endnu flere i fremtiden.

Real Madrids legender endte som vindere med en flot sejr på 5-4 over Chelsea-holdet. Især gensynet med Raul og hans to mål i kampen fik fansene til at synge, RAUL, RAUL, RAUL.

Hvem ved - måske bliver det Eriksens navn, der fylder Bernabeu i fremtiden. Eller som de siger i Madrid, ERIKSON….