Fodbold

U21-profiler gør status efter EM: Ærgerligt og bittert

Robert Skov og flere af de andre profiler gør status efter U21-EM.

Danmark vandt to ud af tre kampe ved U21-EM. Det var lige akkurat ikke nok til at gå videre til semifinalen.

Ærgerligt.

Det er den gennemgående beskrivelse af U21-landsholds afslutning på EM 2019, hvor to sejre i gruppekampene lige præcis var for lidt til at gå videre til semifinalen.

Robert Skov: - Vi er ret ærgerlige over, at vi ikke har håbet om en semifinale endnu. Når det lige kommer på afstand, tror jeg, det bliver okay at få holdt noget ferie efter en lang og god sæson, siger han til TV 2 SPORT, inden et par af holdkammeraterne supplerer:

Joakim Mæhle: - Det er utroligt bittert, at vi ryger ud nu, men når vi kan kigge på det om et par dage, så synes jeg, vi alle sammen skal være stolte. Ikke bare de sidste par uger, men igennem to uger. Det har været fremragende.

Jacob Rasmussen: Vi vidste, vi skulle vinde to kampe for at have en chance for at komme videre. Det gjorde vi. Vi havde Tyskland i den første kamp, som er et utroligt stærkt hold, og vi spiller måske ikke vores chance rigtigt. Vi laver nogle individuelle fejl, som man ikke kan tillade sig at lave i sådan nogle kampe. Men overordnet set synes jeg, vi griber chancen efter det. I sidste ende er det bare ærgerligt, det ikke blev til mere.

Efter to sejre i de tre gruppekampe sluttede Danmark som nummer to i gruppen.

  • Danmark – Tyskland: 1-3
  • Danmark – Østrig: 3-1
  • Danmark – Serbien: 2-0

Ved U21-EM går de tre gruppevindere videre til semifinalerne, ligesom den bedste toer på tværs af grupperne også kan glæde sig over avancement. Det bliver enten Italien, Frankrig eller Rumænien. De to sidstnævnte mødes mandag aften i en kamp, hvor uafgjort vil sende begge hold videre som henholdsvis gruppevinder og bedste toer.

Forventede resultater

Trods exit efter gruppespillet er den afgående landstræner Niels Frederiksen dog tilfreds med indsatsen i de sidste kampe:

- Vi er selvfølgelig skuffede, for vi kom herned med en ambition om at kvalificere os til semifinalen. Det har vi ikke lagt skjul på, og det mente vi, der var gode muligheder for. Men når jeg kigger på vores præstationer, så synes jeg egentlig, de har været ganske fine.

- Kampen mod Tyskland var vi ikke stolte af, men de to sidste præstationer har været gode. Og så er vi altså i et format, hvor man selv med en andenplads og to sejre ud af tre mulige ikke går videre. Det er et lidt skarpt format.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft har fulgt slutrunden fra nærmeste hold. Han beskriver de danske resultater som forventede:

- Når ambitionen var en semifinaleplads, og man så ikke når den, så er den en skuffelse – en nedtur. Men omvendt vil jeg sige, at det gik som forventet – ikke som håbet. Nederlaget til Tyskland i den første kamp var nok ventet, men sejrene over Østrig og Serbien var også ventet. Det rakte bare ikke, konkluderer Flemming Toft.

Danmarks U21-landshold samles igen i september, hvor holdet begynder kvalifikationen til den næste EM-slutrunde.