Vrede danskere fortæller, hvordan de oplevede uforståelig VAR-dom

16x9
Danmarks Joakim Mæhle og Philip Billing efter U21-landskampen mod Serbien. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Manglende skarphed fra dem selv og dommeren var afgørende for det danske EM-exit, siger U21-spillerne.

Ligesom landstræneren var de danske U21-spillere utilfredse med dommeren efter afskeden med EM.

De erkendte imidlertid egen medskyld på bagkant af opgøret, hvor de havde masser af muligheder.

- Vi havde jo kæmpestore chancer, og det er bare utur, at der ikke er en af dem, der går ind. Vi får jo én ind, men det er nok bedst, jeg ikke snakker om det, siger Jacob Rasmussen til TV 2 SPORT.

Alligevel kunne han og landsholdskollegerne ikke lade være med at hæfte sig ved den kontroversielle VAR-dom.

Dommeren Aleksei Kulbakov fløjtede først for offside i en situation, hvor Danmark fik bolden i nettet. Siden fik han meldinger i øret fra VAR-rummet. Så så hviderusseren selv video, inden han holdt fast i sin oprindelige dom. På trods af at der ikke var offside.

Grunden var, at han havde fløjtet, inden bolden var trillet over den serbiske målstreg til en dansk 3-0-føring.

Det må bare ikke ske på det her niveau

Joakim Mæhle

Danmark skulle som minimum bruge en 3-0-sejr for at holde liv i håbet om en semifinale, men missede mange muligheder og måtte derfor tage til takke med to scoringer mod Serbien, som intet havde at spille for.

Her fortæller danskerne, hvordan de oplevede situationen, der forseglede den danske EM-skæbne:

Jacob Rasmussen:

Jacob Rasmussen scorede målet til 2-0.
Jacob Rasmussen scorede målet til 2-0. Foto: Gabriele Menis / Ritzau Scanpix

- Jeg tror, at der er offside. Jeg bliver så fortalt efterfølgende af dem på sidelinjen, at det, han er ude at tjekke, er, om han har fløjtet den af for tidligt, og der egentlig ikke er offside.

- Det er bare en dommerfejl, og det er jo knaldhamrende ærgerligt. Det her er noget, vi har arbejdet for i to år. Vi har været hernede i tre uger, så at det er sådan noget, der ender med at gøre, vi ikke kommer videre, er ikke til at bære.

Joakim Mæhle:

- Det er for at sige det ligeud fuldstændig håbløst at annullere det mål.

- Jeg er en af de få spillere, der spiller med VAR-kendelser normalt, og når der er sådan en situation med et mål og en offside, så går der ét minut, og så kan de se ude i VAR-vognen, at der er offside. Men her gik der fem minutter, så jeg tænkte: "Der er helt sikkert mål til os". Når de tegner linjerne, kan de se, om der er offside.

Joakim Mæhle med bolden mod Serbien.
Joakim Mæhle med bolden mod Serbien. Foto: Franco Debernardi / Ritzau Scanpix

- Da han så går ud og kigger på den, synes jeg, at det er meget, meget mærkeligt. Der tænker jeg helt sikkert, at vi får mål, men det var ikke sådan, det var, og det har vist noget at gøre med, at han fløjter, inden (Phillip, red.) Billing skyder til bolden, og den går i mål.

- Det må bare ikke ske på det her niveau.

Niels Frederiksen:

- Han (dommeren, red.) skal jo bare lade situationen køre til ende og så tage den på VAR. Jeg troede, at det var det, VAR var der for, men det fik han ikke brugt.

- Til gengæld fik han stoppet spillet i fire og et halvt minut og nøjedes så med kun at lægge fem minutters tillægstid til, og det er jo helt bimmelim og uforståeligt.

- Jeg tror, at jeg fik kaldt ham for en klovn. Det er måske lidt hårde ord, men jeg er selvfølgelig dybt frustreret, og det er spillerne også. Vi forstår simpelthen ikke, hvordan han kun kan lægge fem minutter til, når han bruger fire og et halvt på en VAR-kendelse.

Niels Frederiksen havde adskillige minutter på pinebænken i EM-kampen mod Serbien.
Niels Frederiksen havde adskillige minutter på pinebænken i EM-kampen mod Serbien. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

- Der bliver fløjtet en offside, som helt tydeligt ikke er der. Det tror jeg også, at dommeren finder ud af, da han går ud for at kigge på skærmen. Men problematikken er, at han har fløjtet.

- Og hvis han fløjter for en offside, så kan han jo ikke dømme målet bagefter, for så kan man jo argumentere for, at de serbiske spillere er stoppet med at spille. Så vil de brokke sig. Det er en fejldom, fordi han vælger at fløjte den så tidligt.

Når ambitionen er en semifinaleplads, og man ikke når den, så er det klart, at det er en skuffelse. En nedtur, kan vi vel godt kalde det. Det gik som forventet, men ikke som håbet. Forventet, fordi nederlaget til Tyskland i den første kamp var ventet - det samme var sejrene over Østrig og Serbien. Det rakte altså ikke, og derfor er Danmark ude af denne turnering, hvilket er en skuffelse.