Fodbold

Blot halvandet døgn efter EM-skuffelse starter Frederiksen som Brøndby-træner

Niels Frederiksen glæder sig til sit nye job som cheftræner for Brøndby. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Søndag aften stod han i spidsen for Danmarks U21-landshold – tirsdag er han cheftræner for Brøndby. Niels Frederiksen glæder sig til klubfodbold.

Niels Frederiksen får ikke meget tid til at koble af, efter han og Danmarks U21-landshold søndag blev slået ud af EM-turneringen.

Den nye Brøndby-træner rejser med sit hold til Polen på en træningslejr tirsdag morgen, og Frederiksen ser frem til at arbejde med sine nye spillere.

- Brøndby er en utrolig spændende klub, som jeg glæder mig meget til at blive en del af. Jeg synes, vi har en spændende spillertrup, og der er store ambitioner og høje forventninger. Og sådan skal det være i Brøndby, siger Niels Frederiksen til TV 2 SPORT.

Frederiksen har før været klubtræner i Danmark.

Her var han først cheftræner for Lyngby i perioden 2009-2013, mens han ledte Esbjerg an fra 2013-2015.

Derfor kender Niels Frederiksen forskellene på landstræner- og klubtrænerarbejde.

- Det bliver rigtigt spændende at kunne arbejde med spillerne hver dag og kunne påvirke dem og flytte nogle ting lidt mere, end man kan som landstræner, siger Niels Frederiksen.

48-årige Frederiksen overtog cheftrænerjobbet på U21-landsholdet fra Jess Thorup i 2015. I de seneste fire år har han været med holdet til tre slutrunder.

De to EM-slutrunder i henholdsvis 2017 og 2019 er begge endt med, at Danmark ikke er gået videre fra det indledende gruppespil. Ved OL i 2016 nåede Danmark kvartfinalen.

- Det er fire år, jeg ser tilbage på med både stolthed og glæde. Det har været en sjov og lærerig tid. Jeg har haft med spillere at gøre, som er rigtig dygtige og har haft et rigtigt højt niveau – og de har alle været relativt unge. Så jeg har lært rigtig meget og har haft mange glæder ved det her, siger Niels Frederiksen.

Niels Frederiksen og Brøndby spiller sæsonens første betydningsfulde kamp den 11. juli, når de på hjemmebane tager imod finske Inter Turku i kvalifikationen til Europa League. Tre dage senere spiller de første kamp i Superligaen.