Fodbold

Italien og Holland spiller sig i kvartfinalen ved VM

Italien er videre til kvartfinalen ved VM.

Italien slog Kina 2-0 i ottendedelsfinalen ved VM i fodbold for kvinder. Senere på aftenen spillede Holland sig også videre.

De italienske fodboldkvinder er klar til kvartfinalen ved VM i fodbold. Det samme er Holland, der sent tirsdag aften spillede sig videre takket være en straffesparksscoring i overtiden.

Mere sikker var Italiens sejr. Italienerne besejrede Kina med 2-0 i ottendedelsfinalen.

Italien kom foran 1-0 efter et kvarter, da Valentina Giacinti sendte bolden i mål, efter at det kinesiske forsvar var på hælene i flere omgange.

Fire minutter efter pausen slog italienerne så til igen. Efter en omstilling blev bolden spillet frem til Aurora Galli. Hun afsluttede fra distancen, og bolden røg i mål til 2-0.

Kina pressede på i kampens sidste ti minutter, men det lykkedes ikke at ændre slagets gang, og dermed blev ottendedelsfinalen endestation for Kina.

Hollandsk scoring i overtiden

Senere tirsdag aften lykkedes det som nævnt Holland at gøre Italien selskab i kartfinalen.

Holland kom foran efter 17 minutter, da Lieke Martens sendte bolden i mål. Kort før pausen udlignede Yui Hasegawa, og derfra var det en meget underholdende kamp.

Holland, der slog Danmark ud i kvalifikationen til VM, dominerede den første del af anden halvleg. Hollænderne havde flere muligheder, inden japanerne satte sig på den sidste del af anden halvleg. Japan havde blandt andet et skud på overliggeren, inden Holland fik tildelt et straffespark kort før tid.

Den mulighed omsatte Lieke Martens til mål, og med 2-1 på tavlen formåede Holland at forsvare føringen i de fem tillægsminutter.

Holland er klar til kvartfinalen ved VM.

Kvartfinalerne ved VM

  • Norge-England
  • Frankrig-USA
  • Tyskland-Sverige
  • Italien-Holland

Efter VM skal Italien spille EM-kvalifikation, hvor holdet er i gruppe med Danmark. De to kampe mellem Italien og Danmark spilles dog først i juni og september 2020.