Klubber indkaldt til møde efter sag om sorte penge

Klubberne i 2. division har været til møde med Skattestyrelsen og Divisionsforeningen for at lære mere om reglerne for aflønning af medarbejdere.

TV 2 SPORTs dækning af ulovlige lønninger i dansk divisionsfodbold har resulteret i, at cirka 40 repræsentanter fra andendivisionsklubberne, Skattestyrelsen og Divisionsforeningen tirsdag holdt møde om korrekt aflønning af spillere og ledere.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

I februar kunne TV 2 SPORT fortælle, at sorte penge flyder i dansk fodbold. 40 ud af 80 spillere i undersøgelsen har kendskab til ulovlig aflønning i dansk fodbold, og flere af dem har modtaget sorte penge inden for de seneste to år.

- På mødet var der især stor opmærksomhed på reglerne for aflønning af spillere, men også for kørselsgodtgørelse. Og spørgelysten var stor. Så i den forstand mener jeg, at det var godt, vi deltog i mødet, lyder det fra underdirektør i Skattestyrelsen, Kim Tolstrup, i pressemeddelelsen.

- Hvis man ikke kender reglerne, fortæller vi gerne om dem. Manglende kendskab til reglerne bør i hvert fald ikke være årsagen til, at en fodboldklub kommer til at glemme skatten.

Tirsdagens møde er et af flere møder, som Divisionsforeningen og Skattestyrelsen vil afholde for at informere klubberne.

- Vi har kun den interesse at komme snyd med skattereglerne til livs. Sorte penge er ikke bare konkurrenceforvridende; det bringer ogsĂĄ selve fodboldspillet i miskredit. Derfor hilser jeg den gode dialog med Skattestyrelsen velkommen, siger Claus Thomsen i pressemeddelelsen.

HĂĄndbold ogsĂĄ et tema

OgsĂĄ hĂĄndbold skal under luppen, og en gruppe divisionsklubber og Skattestyrelsen har afholdt workshop.

I juni viste en undersøgelse fra TV 2 SPORT, at ulovlige lønninger ligeledes præger dansk divisionshåndbold. Blandt andet fortalte 32 ud af 97 spillere, at de inden for de seneste tre sæsoner har fået løn i strid med lovgivningen.

- For os er det afgørende at have en god og åben dialog med sportens organisationer. De kender aktørerne, og de kender miljøerne bedst. På den måde kan de hjælpe os med at komme igennem med information – sådan at vi målretter vores kontroller bedst muligt, siger Kim Tolstrup.

I august skal Skattestyrelsen, Dansk Håndbold Forbund og håndboldens Spillerforening desuden holde møde om sagen.