Fodbold

Benitez overtager kinesisk klub

Efter ganske kort tid som arbejdsløs er den 59-årige spanier glad for at stå over for nye udfordringer.

Rafael Benitez er ny manager i kinesiske Dalian Yifang.

Her erstatter han Choi Kang-hee, der opsagde sin stilling mandag af personlige årsager.

- Jeg er glad for at begynde dette nye projekt med Dalian Yifang, skriver Rafael Benitez på Twitter.

Delte brev med fansene

Det er ganske få dage siden, Rafael Benitez forlod jobbet som manager i Premier League-klubben Newcastle. Det skete efter parterne ikke kunne blive enige om en ny kontrakt.

I et åbent brev på Twitter forklarede Benitez årsagen til bruddet over for den engelske klubs fans.

- Jeg ville gerne blive, men jeg ville ikke bare underskrive en kontraktforlængelse. Jeg ville være en del af et projekt. Desværre stod det mere og mere klart for mig, at klubbens top ikke delte min vision.

- Jeg er virkelig ked af det, men jeg fortryder ikke et sekund min beslutning om at komme til klubben, og jeg er meget stolt af, hvad vi har opnået, lød det blandt andet.

Genforenes med tidligere spiller

Senest præsterede Rafael Benitez at føre Newcastle til en 13.-plads i Premier League. Den 59-årige spanier nåede at være manager i den engelske klub i lidt over tre år, og han var også ved roret, da Newcastle sikrede sig oprykning til Premier League i 2017.

I sin karriere har Rafael Benitez været manager i en lang række storklubber. Real Madrid, Napoli, Inter, Chelsea, Liverpool og Valencia står alle på hans CV.

I Dalian Yifang genforenes han med slovakiske Marek Hamsik, som han også trænede i Napoli mellem 2013 og 2015. Også den belgiske fløjspiller Yannick Carrasco er på kontrakt i den kinesiske klub.

Efter 15 kampe i den bedste kinesiske række, Super League, ligger Dalian Yifang på en tiendeplads.