Fodbold

Cameroun sikrer stormøde ved Africa Cup of Nations

Cameroun spillede igen 0-0 og skal møde Nigeria i ottendedelsfinalen ved Africa Cup of Nations.

Camerouns titelindehavere er klar til at møde Nigeria i en kamp mellem to af de mest markante afrikanske fodboldlande de seneste årtier.

Tirsdag spillede Cameroun 0-0 mod Benin i gruppe F ved Africa Cup of Nations, turneringen om det afrikanske fodboldmesterskab, der spilles i Egypten.

Dermed ender Cameroun som nummer to i gruppen med fem point.

Det betyder, at holdet i ottendedelsfinalen skal møde Nigeria, der blev nummer to i gruppe B.

Nigeria vandt senest Africa Cup of Nations i 2013. Landet har vundet turneringen tre gange i alt, mens Cameroun har fem titler.

Den tidligere AaB-spiller Christian Bassogog blev skiftet ind i slutfasen for Cameroun, der endnu ikke har lukket et mål ind i turneringen.

Målet vogtes af Andre Onana, der til daglig spiller for hollandske Ajax.

Holdet har til gengæld også kun scoret to gange, begge mål i 2-0-sejren over Guinea-Bissau i den første kamp.

Cameroun trænes af den tidligere hollandske storspiller, Clarence Seedorf. Han er den eneste spiller i historien, der har vundet Champions League med tre forskellige klubber, Ajax, Real Madrid og AC Milan.

Ghana vinder gruppe F med fem point på flere scorede mål end Cameroun og skal møde nummer to i gruppe E. Denne gruppe bliver afgjort senere tirsdag aften.

Ghana sejrede i sin sidste gruppekamp 2-0 over Guinea-Bissau, der slutter sidst i gruppen med et point.

Benin spillede alle sine tre kampe uafgjort, og det rækker til at gå videre som en af de fire bedste treere fra de i alt seks grupper.

Benin skal i ottendedelsfinalen møde Marokko.