Kontrakten er på plads: Andersen tæt på at blive historiens dyreste dansker

Joachim Andersen er meget tæt på at være på plads i den franske storklub Lyon, der vil gøre ham til Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde.

Rygterne har været der længe, men nu skulle den danske forsvarsspiller Joachim Andersen, der til daglig optræder for italienske Sampdoria, være ganske tæt på et skifte til det franske storhold Lyon.

Bold.dk skriver onsdag, at den 23-årige Andersen skulle have besluttet sig for at tage til Frankrig, og at han allerede er enig med de tidligere franske mestre om de personlige vilkår. TV 2 SPORT har fået bekræftet de oplysninger.

Selvom kontrakten til en værdi på de 22 millioner kroner efter skat skulle være på plads mellem Lyon og Joachim Andersen, mangler de sidste detaljer om prisen på ham stadigvæk.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det lige nu mindre end 10 millioner kroner, der adskiller Lyon og Sampdoria fra at være enige om beløbet på danskeren, der de sidste to år har været i den italienske klub.

Italienerne mener, at Andersen skal koste 225 millioner kroner.

Det forventes dog ikke, at de to klubber får de store problemer med at blive enige indenfor nærmeste fremtid. Selvom det meste tyder på et skifte til Lyon, holder Joachim Andersen stadig døren på klem for et bedre tilbud fra en anden europæisk topklub lidt endnu.

Hvis de to klubber ender i nærheden af det nuværende prisleje, bliver Joachim Andersen den dyreste danske fodboldspiller nogensinde. Det forventes ligeledes, at skiftet falder endeligt på plads indenfor de næste uger.

Tirsdag eftermiddag mødtes Joachim Andersen sammen med sin far med sine to engelske agenter og danske advokat i København for at se nærmere på Lyons kontrakttilbud.

Der har på rygtebørsen været meldt interesse i danskeren fra andre store klubber som AC Milan og Manchester United, men en plads i næste års Champions League hos Lyon har været en af de store årsager, der har fået Joachim Andersen til at takke ja til franskmændenes tilbud.

Joachim Andersen har i denne sæson været en af profilerne i Sampdoria, hvor han har spillet 34 af holdets 38 kampe i Serie A, hvor holdet sluttede som nummer 9.