Fodbold

Frank Lampard er ny Chelsea-træner

Englænderen Frank Lampard afløser Maurizio Sarri som cheftræner for Premier League-klubben Chelsea.

Chelsea har fundet en gammel kending som afløser for Maurizio Sarri.

Premier League-klubben bekræfter efter længere tids spekulation, at den tidligere midtbanespiller Frank Lampard vender hjem til Chelsea som cheftræner.

Den 41-årige tidligere midtbanespiller ser frem til udfordringerne i London-klubben.

- Alle kender min kærlighed til klubben og den historik, vi deler. Mit fokus er udelukkende på jobbet og forberedelserne til den kommende sæson.

- Jeg er her for at arbejde hårdt og få succes med klubben. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Lampard til klubbens hjemmeside.

Chelsea-direktør Marina Granovskaia er stolt over at få klublegenden om bord.

- Det er en stor ære for os at byde Frank velkommen tilbage i klubben som cheftræner. Frank har en fantastisk viden om klubben, og i sidste sæson viste han, at han er en af de mest talentfulde trænere i branchen, siger hun.

Lampard har stået i spidsen for Derby, siden han i maj 2018 blev ansat af klubben, der spiller i den næstbedste engelske fodboldrække, Championship.

I sin første sæson var Lampard tæt på at føre klubben til oprykning til Premier League. Men holdet tabte i playoff-finalen til Aston Villa.

Lampard spillede fra 2001 til 2014 i Chelsea, hvorefter han afsluttede karrieren med ophold i Manchester City og New York City.

Han er Chelseas mest scorende spiller gennem tiden med 211 mål, og hans 648 kampe er kun overgået af Ron Harris, Peter Bonetti og John Terry.

Typisk får trænere i England titlen manager, men Chelsea titulerer selv Lampard som cheftræner. Samtidig skriver klubben dog:

- Han lagde støvlerne endegyldigt på hylden i februar 2017 og sikrede et storslået eftermæle som spiller. Vi håber, at han vil gøre det samme som manager.