Messi fik rødt kort - direkte forkert, mener tidligere topdommer

Lionel Messi sagde farvel til Copa América med et direkte rødt kort i bronzekampen mod Chile.

Der var hårdt spil og ond stemning, da Argentina lørdag vandt bronzekampen i det sydamerikanske mesterskab, Copa América.

Mod slutningen af første halvleg, hvor argentinerne førte med 2-0, blussede temperamenterne for alvor op, da Barcelona-stjernen Lionel Messi havde en batalje med Chiles Gary Medel.

Messi jagtede en bold mod baglinjen, som Medel dækkede af. Messi ramte Medel, som røg ud i banden, og det fik chileneren op i det røde felt.

Han gik direkte hen mod Messi og så bevægede sit hoved i retning mod Messi, der lod sit hoved falde bagover. Derfor var der ikke kontakt mellem de deres hoveder.

En klynge samlede sig omkring de to spillere, der stødte brystkasserne sammen, og da dommer Mario Díaz de Vivar fra Paraguay ankom til klyngen, hev han det røde kort op af lommen.

Tidligere topdommer uenig

Det blev vist til både Messi og Medel, men efterfølgende blev hændelsen set igennem på video i VAR-rummet.

Nogle minutter senere blev dommen dog stadfæstet, og dermed blev både Messi og Medel sendt i bad.

Den tidligere elitedommer Benjamin Leander er meget uenig i kendelserne og undrer sig over, hvordan dommen blev bekræftet fra videodommerne.

Han tilføjer, at Messi også godt kunne være sluppet for gult kort i situationen, mens han også kunne "leve med" et gult kort til Messi og et rødt kort til Medel "i en meget, meget snæver stund."

Artiklen fortsætter under billederne

Lionel Messi har ikke ligefrem været en dominerende figur i Copa América, hvor det blot blev til én scoring i seks kampe.

I bronzekampen lagde han dog op til Sergio Agüeros åbningsmål efter 12 minutters spil. Paulo Dybala fordoblede argentinernes føring 10 minutter senere. I det 37. minut endte kampen for Messi.

Et kvarter inde i anden halvleg fik Chile tilkendt et straffespark, hvor VAR igen blev taget i brug. Arturo Vidal reducerede sikkert til 2-1.

Chilenerne formåede dog ikke udligne, og dermed vandt Argentina bronze i turneringen, hvor de i fire af de sidste fem udgaver har tabt finalen.

Chile stod for de seneste to finalenederlag, nemlig i 2015 og 2016.

I søndagens finale mødes Brasilien og Peru.