Fodbold

Messi sat på plads af Brasiliens træner

Brasiliens landstræner mener, at Lionel Messi bør vise respekt og ikke anklage Copa America for korruption.

Brasiliens fodboldlandstræner, Tite, mener, at Lionel Messi skal vise noget respekt.

Det siger han, efter at Brasilien søndag aften dansk tid besejrede Peru i Copa America-finalen og sikrede landets niende trofæ i turneringen.

Undervejs slog holdet Messis Argentina i semifinalen, og selv om argentinerne efterfølgende fik bronzemedaljer, anklagede Barcelona-stjernen turneringen for at være korrupt og tilgodese værtslandet, Brasilien.

- Han skal vise noget respekt. Han må forstå og acceptere, når han bliver besejret, siger Tite ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi har lidt i mange kampe - selv under VM - så pas på.

- Han lægger en masse pres på, fordi han er så god en spiller, som han er. Alle har deres egne problemer, og du er nødt til at vise respekt, siger Tite.

Landsmand uenig med Messi

Perus træner, Ricardo Gareca, der også er argentiner, er enig med sin brasilianske trænerkollega.

- Messi har en autoritær stemme, men det betyder ikke, at jeg er enig i det, han siger.

Messi har aldrig vundet Copa America med Argentina, som senest vandt mesterskabet i 1993.

Der er ingen tvivl om, at det hele er sat op for Brasilien

Lionel Messi

Efter bronzekampen lørdag nægtede Messi at deltage i præmieoverrækkelsen og tordnede i stedet mod Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol), der er arrangøren bag turneringen.

- Der er ingen tvivl om, at det hele er sat op for Brasilien. Jeg gider ikke være en del af denne korruption, sagde Messi ifølge fodboldmagasinet goal.com.

- Vi kunne være kommet længere i turneringen, men vi fik ikke lov at komme i finalen. Korruption, dommerne og alle andre gjorde, at folket ikke kunne nyde fodbolden.

Det fik søndag forbundet til at rette hård kritik mod Messi.

- Det er uacceptabelt, at der på grund af hændelser i turneringen, hvor 12 hold konkurrerer på lige fod, er blevet udtalt anklager, som modsiger sandheden og dømmer integriteten af Copa America.

- De udtalte anklager er et udtryk for mangel på respekt for turneringen, for spillerne, som er involveret, og de hundreder af professionelle i forbundet, som siden 2016 har arbejdet hvileløst for gennemsigtighed, professionalisme og at udvikle sydamerikansk fodbold, skrev Conmebol på Twitter.