Dansk stjerne skifter til Lyon for 225 millioner kroner

Joachim Andersen er blevet købt af den franske storklub Lyon, der betaler 225 millioner for danskeren.

Efter lang tids spekulationer er det endelig officielt.

Den danske fodboldspiller Joachim Andersen skifter fra italienske Sampdoria til den franske storklub Lyon, hvor han har underskrevet en aftale på fem år frem til 2024.

Aftalen indbringer ifølge TV 2 SPORTs oplysninger danskeren 22 millioner kroner om året efter skat.

- Det er nok den største dag indtil videre i min karriere. Jeg kommer til at spille for en kæmpe klub, så det er mega fedt.

- Lyon har vist, at de virkelig ville have mig. Det er jeg glad for, og nu glæder jeg mig til at komme i gang og vise alle klubbens fantastiske fans, hvorfor klubben ville have mig, fortæller Joachim Andersen.

Med en pris på hele 225 millioner kroner er den 23-årige forsvarsspiller samtidig den dyreste danske fodboldspiller nogensinde. En titel, han stjæler fra forsvarskollegaen Jannik Vestergaard, der sidste sommer blev købt af Southampton for 180 millioner kroner.

- Det er da meget sjovt at være Danmarks dyreste fodboldspiller, men jeg tror mere, det er noget, journalister går op i. Det er jo ikke mig, der sætter prisen, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT.

Masser af interesse

Lyon, der har lokket danskeren med en plads i næste sæsons Champions League, har længe været det varmeste bud på en klub, der skulle overtage papirerne på Joachim Andersen. Der har dog været hård kamp om den unge danskers signatur.

Milan, Arsenal og Tottenham har alle været nævnt som mulige bejlere. Hovedpersonen selv bekræfter, at der har været rigeligt med muligheder. I sidste ende var det muligheden for fast spilletid, der vægtede tungest i beslutningen.

Derudover har flere samtaler med Lyon-træner, Sylvinho, og sportsdirektøren Juninho været med til at overbevise ham om, at et skifte til Frankrig var det helt rigtige.

- Der har været lidt forskellige klubber fra Europa, der har været interesserede. I Italien, Frankrig og England. Det er tre rigtig gode ligaer. For mig er spilletid det vigtigste, så jeg også kan blive en fast del af landsholdet. Her har ingen kunne hamle op med Lyon.

- Livet udenfor banen betyder også meget for mig, min familie skal trives. Det er de primære kriterier, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT.

Joachim Andersen starter træningen i sin nye klub allerede lørdag.

Dyreste danske fodboldspillere

 1. Joachim Andersen (225 mio. kr.)

  (Sommeren 2019)

  I en alder af bare 23 år blev forsvarsspilleren Joachim Andersen Danmarks dyreste fodboldspiller, da den franske storklub Lyon kastede 225 millioner kroner efter den unge dansker.

 2. Jannik Vestergaard (180 mio. kr.)

  (Sommeren 2018)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommeren 2018 Tyskland ud med England. Her var det Southampton, der valgte at købe ham fri af kontrakten efter nogle flotte år i Gladbach for hele 180 millioner kroner. 

   

 3. Thomas Delaney (150 mio. kr.)

  (Sommeren 2018)

  Efter halvandet år i Werder Bremen bliver Thomas Delaney solgt for 20 millioner euro. Svarende til 150 millioner danske kroner.

  Den danske midtbanespiller skriver under på en kontrakt, der strækker sig over fire år.

 4. Pierre-Emile Højbjerg (ca. 110 mio kr.)*

  (Sommeren 2016)

  Efter to sæsoner med udlejning til først Augsburg og siden Schalke 04, besluttede Pierre-Emile Højbjerg at søge væk fra Bayern München. Her valgte han Southampton, som har etableret sig i den øverste halvdel af Premier League.

  *Kilde: Kicker og The Mirror

 5. Christian Eriksen (101 mio. kr.)

  (Sommeren 2013)

  Christian Eriksen havde etableret sig som en af de største profiler i Æresdivisionen, og flere storklubber håbede på at få fingrene i den danske tekniker. Eriksen valgte et skifte til Tottenham, fordi han fornemmede, at chancen for spilletid var større der. 

 6. Jesper Grønkjær (100 mio. kr.)

  (Vinteren 2001)

  Inden Christian Eriksens skifte til Tottenham var Jesper Grønkjær i lang tid den dyreste danske spiller. Efter to sæsoner i Ajax valgte han i 2000 at skifte til Chelsea, hvor han spillede i fire år.

 7. Simon Kjær (93 mio. kr.)

  (Sommeren 2017)

  Simon Kjær er to gange blevet solgt for et transferbeløb i nærheden af 90 millioner kroner. Største handel blev, da han skiftede fra Fenerbahce til Sevilla.

 8. Jannik Vestergaard (89 mio. kr.)*

  (Sommeren 2016)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommer Werder Bremen ud med Borussia Mönchengladbach, hvor han bliver holdkammerat med Andreas Christensen. Ifølge Kicker betalte Mönchengladbach knap 89 mio. kr.

  *Kilde: Kicker

 9. Brian Laudrup (82 mio. kr)

  (Sommeren 1998)

  Brian Laudrup etablerede sig som en populær stjerne i skotske Glasgow Rangers, men efter fire sæsoner ville han videre. Destinationen blev Chelsea i 1998, og prisen var efter datidens skala ganske anseelig.

 10. Christian Poulsen (75 mio. kr.)

  (Sommeren 2008)

  Christian Poulsen var i sin tid i Sevilla blandt de allerbedste defensive midtbanespillere i Europa. I den spanske klub nåede han blandt andet at vinde UEFA Cuppen, inden Juventus købte ham. Skiftet til Italien blev dog aldrig en succes for Poulsen.

 11. Andreas Cornelius (75 mio. kr.)

  (Sommeren 2013)

  Andreas Cornelius scorede 11 mål i sin debutsæson for FC København, og det skabte stor interesse fra udlandet. Cardiff valgte at bruge 75 millioner kroner på den unge angriber, som blot nåede at være i klubben i syv måneder, inden han vendte tilbage til FC København.