Fodbold

FCK henter målmand i Frankrig

Karl-Johan Johnsson skifter til FC København.  Charly Triballeau / Scanpix Denmark

FC København har købt målmanden Karl-Johan Johnsson i franske Guingamp. Hans kontrakt med FCK løber til 2023.

Dagen efter salget af Jesse Joronen har FC København skrevet kontrakt med en anden målmand.

Det danske mesterhold har købt svenske Karl-Johan Johnsson i Guingamp. Det meddeler FCK på Twitter.

Københavnernes nye målmand løber rundt med kælenavnet 'Kalle', og hvis du synes, det virker bekendt, så husker du muligvis Kalle Johnsson fra sin tid i Randers. Han spillede i Superligaen fra 2014 til 2016.

- Efter salget af Jesse Joronen har vi haft behov for en stærk og solid erstatning, og i Kalle Johnsson får vi en bundsolid keeper, der har international erfaring og kender den danske liga indgående, siger FCK-manager Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

- Han er lige nu i top tre blandt de svenske keepere, og vi er meget trygge ved vores målmandsteam med ham, Sten Grytebust og Frederik Ibsen.

Et skridt frem

Johnssons kontrakt med det danske mesterhold løber til 2023. Han beskriver selv skiftet som et skridt frem i hans karriere.

- FCK er på alle niveauer en international klub, som altid spiller med om titlerne og jagter de største europæiske turneringer. Derfor ser jeg det her som et skridt frem i min karriere, og jeg glæder mig virkelig over denne mulighed, lyder det fra den nye FCK-keeper.

FC København indleder Superligasæsonen søndag den 14. juli på udebane mod OB. Klubben har meldt ud, at målsætningen er at genvinde mesterskabet.