Fodbold

Jens Stages lejlighed udsat for hærværk og brandstiftelse

Brand i Eckersbergsgade i Aarhus natten til søndag den 14. juli 2019. FodboldspiI weekenden blev Stages lejlighed i Aarhus udsat for hærværk og brandstiftelse. Det oplyser AGF og FC København på klubbernes hjemmesider.  Presse-fotoS.dk / Ritzau Scanpix

Jens Stages lejlighed i Aarhus er blevet udsat for hærværk og brandstiftelse, da en genstand blev kastet ind gennem en rude.

Den tidligere AGF-spiller Jens Stages lejlighed har været udsat for et angreb, skriver AGF på sin hjemmeside.

Klubben, der solgte Stage til FC København for to uger siden, tager klar afstand fra episoden og truer med livslang karantæne:

- Vi fordømmer på det kraftigste den slags handlinger og tager skarpt afstand til dem. Vi har tilbudt vores hjælp til politiets efterforskning og vi håber, at gerningsmændene findes og bliver stillet til ansvar. Og hvis de bliver identificeret, og det viser sig, at de har det mindste tilhørsforhold til AGF, så vil de - udover en civil dom - få livslang karantæne til alle AGF's kampe, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen til AGF's hjemmeside.

To ruder blev smadret i forbindelse med episoden.

AGF skriver, at klubben har været i dialog med både Jens Stage og Østjyllands Politi. I skrivende stund er det uvist, om weekendens angreb mod Jens Stages lejlighed er sat i værk af en eller flere gerningsmænd. Hændelsen efterforskes som en brandstiftelse, og politiet efterlyser vidner i sagen.

- En eller flere ukendte gerningsmænd smed natten til søndag omkring klokken 2.00 en genstand gennem ruden på en lejlighed på Eckersbergsgade i Aarhus C. Der opstod mindre brandskade i lejligheden, inden ilden gik ud. I lejligheden befandt sig to personer, men ingen af dem kom noget til, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Populær spiller

Jens Stage har gennem flere sæsoner været en meget populær mand i AGF, hvor han har været betegnet som en rigtig klubmand. Han har spillet ungdomsfodbold i klubben, inden han efter et ophold i Braband vendte tilbage til AGF og slog igennem på førsteholdet. I foråret bar han anførerbindet i flere kampe.

Den 22-årige midtbanespiller fik Superligadebut i maj 2016, og de seneste år har han været en nøglespiller i AGF. Derfor var det ikke med AGF's gode vilje, at klubben skulle sælge Jens Stage til FCK i sommerens transfervindue, fortalte sportschef Peter Christiansen i forbindelse med salget.

- Men sådan er fodbold - nogle gange ændrer tingene sig hurtigt. Og da Stage selv har haft et brændende ønske om skiftet, så har vi efterkommet det, da vilkårene også blev tilfredsstillende for os.

- Vi kan således konstatere, at det er en historisk stor aftale i dansk fodbold, sagde sportschefen i en pressemeddelelse.

Afventer politiet

FC København har også omtalt episoden på sin hjemmeside. Klubben, der møder AGF i Superligaens anden spillerunde, skriver følgende:

- F.C. København erfarer, at der i weekenden er udøvet hærværk mod Jens Stages lejlighed i Aarhus, hvilket vi naturligvis tager kraftigt afstand fra.

- Klubben og Jens Stage har ikke yderligere kommentarer i sagen og afventer nu politiets undersøgelser.

Der opstod en mindre brandskade i lejligheden, skriver AGF.

Jens Stage har spillet syv ungdomslandskampe. Han var blandt andet med ved U21-EM i år.