Voldtægtsanklage mod Ronaldo droppet

Cristiano Ronaldo slipper for tiltale i en sag, hvor en kvinde har beskyldt fodboldspilleren for voldtægt.

En voldtægtsanklage mod fodboldspilleren Cristiano Ronaldo droppes på grund af manglende beviser.

Det bekræfter anklagemyndigheden i Las Vegas, Clark County District Attorney, i en pressemeddelelse mandag aften.

Sagen er over ti år gammel og handler om en voldtægtsanklage mod den i dag 34-årige Ronaldo. Anklagen blev frembragt af kvinden Kathryn Mayorga, som i dag er 35 år.

Anklagemyndigheden skriver, at det ikke kan bevises, at Ronaldo har voldtaget kvinden. Derfor vil der ikke blive rettet en anklage mod Juventus-spilleren.

I en skrivelse forklarer anklagemyndigheden sagens forl√łb.

Heri oplyses det blandt andet, at kvinden ringede til politiet 13. juni 2009 og fortalte, at hun havde været udsat for en voldtægt.

Hun ville ikke identificere eller fortælle, hvem gerningsmanden var, eller hvor det var foregået, selv om hun vidste det, oplyser anklagemyndigheden i Las Vegas.

Den amerikanske kvinde har tidligere forklaret, at hun var inde p√• Las Vegas-natklubben Rain 12. juni 2009 sammen med en veninde, hvor de m√łdte Ronaldo og siden blev inviteret op i hans penthousesuite p√• et hotel i Las Vegas.

Kathryn Mayorga, der var 24 år på det tidspunkt, hævdede, at Ronaldo voldtog hende, efter at hun havde afvist ham.

Det sv√¶kker if√łlge anklagemyndigheden sagen, at politiet ikke var i stand til at indsamle vitale beviser p√• stedet i 2009, fordi Mayorga valgte at holde det for sig selv.

Det bet√łd ogs√•, at politiet ikke var i stand til at f√• fat i videomateriale, som kunne vise de to personer sammen den aften eller nat.

Anklagemyndigheden oplyser, at de to parter indgik et forlig i 2010, og at politiet ikke h√łrte noget i over otte √•r.

28. august 2018 kontaktede Mayorga igen politiet i Las Vegas og bad om at få genåbnet sagen. Denne gang navngav hun Ronaldo, oplyser anklagemyndigheden.

8. juli i √•r blev der indleveret en anmodning om at retsforf√łlge Ronaldo, og alle informationer p√• det p√•g√¶ldende tidspunkt blev gransket.

Anklagemyndigheden har ikke fundet uomtvistelige beviser for voldtægt, og derfor bliver der ikke rejst en anklage.

Ingen af parternes advokater har mandag aften ytret sig om sagen.