Fodbold

Officielt: Robert Skov kan nu kalde sig Hoffenheim-spiller

Fodboldspilleren Robert Skov har bestået lægetjekket i Hoffenheim. Dermed er handlen gennemført, og mandag aften er han blevet præsenteret i klubben.

Robert Skovs skifte til Hoffenheim er en realitet.

Det bekræfter både bundesligaklubben og hans nu tidligere klub, FC København, på deres hjemmesider.

Mandag har danskeren været igennem det obligatoriske lægetjek, som han bestod, og han kan dermed kalde sig Hoffenheim-spiller.

- Jeg er meget ambitiøs og overbevist om, at Hoffenheim er den bedste mulighed, for at jeg kan udvikle mig på et højere niveau, siger Robert Skov til bundesligaklubbens twitterprofil.

Til FC Københavns hjemmeside siger han:

- Jeg føler, at den her mulighed er for god til at sige nej til. Det er en rigtig god klub i en fed liga, som jeg altid har drømt om at prøve mig af i. Hoffenheim har været meget grundige og virkelig ønsket mig, og jeg glæder mig til at komme i gang.

- Omvendt er det også trist at forlade FCK og København allerede, for det er gået meget hurtigere, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg kommer til at savne alle og vil helt sikkert følge holdet og klubben i fremtiden, siger Robert Skov.

Solbakken: Dårlig timing

Lørdag oplyste FC København i en fondsbørsmeddelelse, at klubben var nået til enighed med Hoffenheim om et øjeblikkeligt salg af 23-årige Skov.

I samme meddelelse lød det, at Parken Sport & Entertainment - der ejer FC København - opjusterede forventningerne til resultatet før skat med 40 millioner kroner og nu ser et resultat før skat på 85-100 millioner kroner.

FC København-manager Ståle Solbakken ærgrer sig over tidspunktet, hvor klubben sender Robert Skov videre.

- Det er dårlig timing. Vi havde en gentlemanaftale, som vi er nødt til at overholde.

- Robert har fået et tilbud, han er meget tilfreds med. Og vi har fået et økonomisk tilbud, som vi er tilfredse med.

- Men det er dårlig timing, i forhold til det der skal ske nu. Det kom jo sent, men sådan er livet, lød det fra Ståle Solbakken til TV3 Sport forud for københavnernes superligakamp mod AC Horsens lørdag.

Her vandt FC København 2-0 trods fraværet af Robert Skov.

Skov har fået en femårig kontrakt med den tyske klub, der sluttede som nummer ni i Bundesligaen i sidste sæson efter en tredjeplads året før.

Han kom til FC København fra Silkeborg i januar 2018 og nåede at spille i alt 72 kampe for den danske hovedstadsklub. Han blev topscorer i Superligaen i sidste sæson med 29 mål.