Fodbold

Philip Billing skifter til Premier League-klub

Philip Billing har fået en lang kontrakt med Premier League-klubben Bournemouth. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Philip Billing fortsætter karrieren i AFC Bournemouth, der blev nummer 14 i Premier League i sidste sæson.

Midtbanespilleren Philip Billing bevarer sin status som Premier League-spiller.

Mandag har AFC Bournemouth offentliggjort, at klubben har skrevet en længerevarende kontrakt med den 23-årige dansker, der skifter fra nedrykkede Huddersfield Town.

- Så snart jeg hørte om klubbens interesse, var jeg aldrig et sekund i tvivl. Det var en nem beslutning at træffe; at komme ind på et hold, som er fyldt med talentfulde, internationale spillere, og at arbejde sammen med en træner i Eddie Howes kaliber.

- Det er et spændende skridt opad for mig, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Philip Billing til Bournemouths hjemmeside.

BBC har erfaret, at danskeren skifter på en femårig aftale, og at Bournemouth har måttet slippe 15 millioner pund svarende til næsten 123 millioner kroner for ham.

Philip Billing nåede at spille 91 kampe og score seks mål for Huddersfields førstehold, der sluttede klart sidst i Premier League i sidste sæson.

- Det kan godt være, Philip er ung, men han har allerede masser af førsteholdserfaring, inklusiv to sæsoner i Premier League, siger Bournemouth-direktør Neill Blake til klubbens hjemmeside.

- Han er utroligt talentfuld, har allerede vist sit værd på højeste niveau og har endnu mere i vente. Philip tilføjer konkurrence og endnu mere kvalitet til vores centrale midtbane. Det er en spændende tilføjelse til vores trup.

I sidste uge blev Billing og landsmanden Mathias 'Zanka' Jørgensen meldt færdige i Huddersfield af klubbens formand, Phil Hodgkinson.

Det er endnu uvist, hvor 'Zanka' fortsætter karrieren.

Philip Billing kom til Huddersfield fra Esbjergs ungdomsafdeling i 2013, og i marts blev han udtaget til det danske A-landshold for første gang uden dog at komme på banen i kampene mod Kosovo og Schweiz.

Billing har spillet 12 U21-landskampe. I juni var han med Danmark til U21-EM i Italien.