- Hareide vil gå ud med et brag, siger Delaney

16x9
Thomas Delaney sammen med Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson ved landsholdets træning på Vildbjerg Stadion 10. oktober 2018. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Åge Hareide er fast besluttet på at få Danmark til EM næste sommer, så Delaney tror, at nordmanden kommer til at køre spillerne endnu hårdere.

Norske Åge Hareide er i gang med sit sidste år som landstræner for Danmark.

Efter EM næste år bliver han erstattet af Kasper Hjulmand. Det offentliggjorde Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, på et pressemøde i midten af juni.

Han vil have os til EM. Han er en mand med stor ære i sit arbejde

Thomas Delaney om Åge Hareide

Hareide var ikke enig i tidspunktet for udnævnelsen af Hjulmand, men i et nyligt interview med Politiken slog han fast, at han har lagt det bag sig og nu er fuldt fokuseret på at få Danmark med til slutrunden.

Den målsætning er Dortmund-spilleren Thomas Delaney overbevist om, at landsholdsspillerne kommer til at mærke på træningsbanen.

- Hvis jeg kender Åge ret, vil han gå ud med et brag så at sige, siger Delaney til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Han vil have os til EM. Han er en mand med stor ære i sit arbejde, så jeg tror ikke, at det (at han stopper, red.) er noget, vi kommer til at mærke. Jeg tror om noget, at han kommer til at køre os endnu hårdere.

Glæder sig til Hjulmand

Når EM med forhåbentlig dansk deltagelse så er færdigspillet, overtager Kasper Hjulmand landsholdet med Morten Wieghorst som assistent.

Delaney, der er tidligere FC København-spiller, kender Hjulmand fra deres fælles fortid i Superligaen, men modsat dengang er de fra 1. august 2020 på samme hold.

- Det glæder jeg mig til. Jeg har aldrig trænet under ham, men jeg har selvfølgelig spillet mod ham nogle gange, siger Thomas Delaney.

- Jeg har kløet mig selv i nakken et par gange, når vi har mødt Nordsjælland. Så det bliver spændende at se, hvad han kan få ud af os på landsholdet med alt den mindre tid, vi egentlig har sammen.

Også Yussuf Poulsen ser frem til at få Hjulmand som landstræner.

- Det er en spændende signing. Helt sikkert. Jeg kender ham ikke personligt, men med alt hvad jeg hører om Hjulmand, lyder det til, at han er en super træner, har Yussuf Poulsen sagt til TV 2 SPORT.

Danmark er i øjeblikket nummer to i sin EM-kvalifikationsgruppe. De to bedste hold i hver gruppe går videre til EM.

Næste kvalifikationskamp for Danmark er mod Gibraltar 5. september.