Fodbold

- Arbejdsbyrden er urimelig, siger fodboldspillernes forening

Lasse Schöne er en af de danske spillere, der har spillet mange kampe det seneste år.  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Spillerforeningen, der er de danske spilleres fagforening, klager over tætpakkede programmer.

De professionelle fodboldspillere spiller for mange kampe, rejser for meget og holder for lidt fri.

Det mener Spillerforeningen på baggrund af en opgørelse fra den internationale spillerforening, FIFPRO.

- De bedste spillere rejser jorden rundt på tværs af tidszoner og spiller op mod 60-70 kampe årligt uden tilstrækkelig tid til at restituere – hverken mellem kampene eller efter en opslidende sæson. Det er åbenlyst uholdbart. Vi er nødt til at beskytte spillerne bedre, fastslår Spillerforeningens direktør Mads Øland i en pressemeddelelse.- Grænsen er nået. Derfor siger vi fra spillersiden fra, tilføjer Øland, der sidder i bestyrelsen i FIFPRO.

Ifølge rapporten fra FIFPRO har nogle spillere været helt oppe omkring 80 kampe på en sæson. Dertil kommer en masse rejsedage. Flere spillere rejser angiveligt over 100.000 kilometer for at kunne tørne ud for både klub- og landshold.

I Spillerforeningens pressemeddelelse fremhæves landsholdsspilleren Lasse Schöne som et eksempel på en spiller, der har haft rigtig travlt det seneste år. Med deltagelse ved VM i Rusland og Champions League-semifinaler med Ajax er Schönes sæson gjort op som følger:

  • 62 kampe – 52 for klubben og 10 for landsholdet
  • 60 procent af kampene blev spillet med færre end fem dages hvile
  • 22 dages ferie – 12 dage i forbindelse med vinterpausen og 10 dage i forbindelse med sommerpausen

Som en mulig løsning forslår FIFPRO, at der fremover kommer to ugers tvunget vinterpause og fire ugers sommerpause. Derudover vil man lave et maksimum af ’back to back’-kampe, hvor der er mindre end fem dages kamppause mellem to opgør.