Fodbold

- Bendtner virker ligeglad, siger ekspert om fremtid

Nicklas Bendtner blev topscorer i sin første sæson for Rosenborg. Ntb Scanpix / Ritzau Scanpix

Nicklas Bendtners kontrakt med Rosenborg udløber om et halvt år, og ifølge en norsk fodboldekspert har danskeren trods ingen spilletid ikke travlt.

Nicklas Bendtner er fodboldspiller for Rosenborg BK, men han spiller ikke.

Det har han ikke gjort siden slutningen af april, selvom sæsonen i Norge er i fuld gang.

Den danske angribers fodboldkarriere er på standby, efter klubbens sportslige leder, Stig Inge Bjørnbye, i maj sagde, at Bendtner skulle forlade klubben denne sommer. Det er bare ikke sket endnu, og det kommer det måske ikke til, siger TV 2 Norges fodboldekspert Erik Huseklepp.

- Han (Bendtner, red.) har en god kontrakt og tjener masser af penge. Hvis han går kontrakten ud, kan han finde sig en ny klub. Som jeg opfatter det, så virker han ligeglad med, om han skal vente et halvt år, siger Huseklepp ifølge Nettavisen.

Nicklas Bendtner skiftede til Rosenborg i marts 2017 og skrev en kontrakt med udløb ved udgangen af 2019.

Siden Rosenborg fik ny træner inden sæsonen i form af Eirik Horneland, er Bendtner gledet ud af truppen, og det skyldes mest af alt danskerens dovne indstilling, mener eksperten.

- Jeg kender Horneland godt, og han spiller en type fodbold, hvor der ikke er råd til, at man ikke gør sit arbejde. Han har ikke råd til at have sådan en angriber.

Har 'mere eller mindre' spillet sin sidste kamp

Mens klubben endnu ikke har gjort alvor af ambitionen om at skille sig af med den danske angriber, har de holdt fast i udtalelserne om, at han er færdig som fodboldspiller for Norges største fodboldklub.

- Han har mere eller mindre spillet sin sidste kamp for Rosenborg, sagde Eirik Horneland i midten af juni.

Her fortalte han, at det fortsat er planen at bryde kontrakten et halvt år før tid, og at begge parter var enige om det.

Rosenborg er i gang med at arbejde sig tilbage i ligaen efter en katastrofal start. De forsvarende mestre er i øjeblikket nummer fem i den norske Eliteserien med 11 point op til Molde på førstepladsen.