Fodbold

Officielt: Længe ventet United-handel er på plads

Harry Maguire skifter til Manchester United.  Felipe Trueba / Ritzau Scanpix

Harry Maguire skifter til Manchester United. Det har den engelske storklub bekræftet.

Manchester Uniteds køb af Harry Maguire er efter en del ventetid blevet officielt.

Landsholdsspilleren skifter fra Leicester til United med øjeblikkelig virkning.

- Tak til alle, der har støttet mig og spillet en rolle i min karriere. Jeg er stolt og beæret over at skifte til Manchester United. Hvilken fantastisk fodboldrejse, det har været indtil nu, skriver Maguire på Twitter.

Ifølge flere medier betaler Manchester United cirka 85 millioner pund - som svarer til knap 700 millioner kroner. Hvis det er sandt, er han den dyreste forsvarsspiller nogensinde. Hidtil var Liverpools køb af Virgil van Dijk nummer et på listen over prisen på forsvarsspillere. Han kostede cirka 630 millioner danske kroner.

26-årige Maguire har skrevet under på en seksårig kontrakt med Manchester United. Derudover er der en klausul, der giver mulighed for at forlænge med yderligere et år.

Maguire kom til Leicester fra Hull for to år siden og har spillet 76 kampe for klubben. Det er blevet til fem mål. Derudover har midterforsvareren spillet 20 landskampe for England.

Derudover har han også fået sit gennembrud på det engelske landshold. Maguire var med under VM 2018, hvor hans udvikling blev ganske tydelig i forbindelse med en af kampene. Harry Maguire fik nemlig taget et 'holdbillede' med sine venner. Det delte han på Instagram, hvor han også viste et 'holdbillede' af samme venneflok fra EM 2016. Ved den lejlighed var Maguire også af sted som helt almindelig fan.