Pokalafbud på grund af Smukfest er en misforståelse, siger formand

Lystrup IF har ikke sendt sit førstehold på festival, lyder det fra klubformanden. Det er flere andetholdsspillere, der er på Smukfest.

Det er ikke Smukfest, men derimod spillerflugt, der var årsagen til, at Lystrup IF tidligere i dag meldte afbud til torsdagens pokalkamp mod 1. divisionsholdet Skive IK.

Det fortæller jyllandsserieklubbens formand, Susanne Pedersen, til Lokalavisen Aarhus.

- Det er en misforståelse. Vi har på ingen måde sendt vores førstehold til Smukfest, siger hun.

Klubformanden forklarer, at Lystrup IF har mistet en del spillere som følge af sidste sæsons nedrykning fra Danmarksserien til Jyllandsserien, og da klubben så gik på jagt efter spillere på andetholdet og længere nede i rækkerne, var en del af spillerne taget på festival.

Påbud fra DBU

Efter historien så dagens lys i Skive Folkeblad tirsdag, sagde turneringschefen i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, til bold.dk, at Lystrup IF kunne blive straffet i tilfælde af et afbud.

- Det er som sagt sjældent set, og det er i så fald en sag for Fodboldens Disciplinærinstans, men jeg kan godt bekræfte, at det ikke er noget, vi bryder os om at se i den afsluttende del af turneringen, lød det fra Peter Ebbesen.

I Lystrup IF er jagten på spillere nu intensiveret, da klubben har fået et påbud fra Dansk Boldspil-Union (DBU) om at forsøge at stille op til kampen i pokalturneringens første runde.

- Vi vil prøve at se, om vi kan stille et hold, siger Susanne Pedersen.

Lystrup-spillerne har indtil kampdagen, torsdag, til at melde afbud til pokalkampen.