Fodbold

Diego Forlán indstiller karrieren

Diego Forlán stopper.  Antonio Scorza / Ritzau Scanpix

Diego Forlán lægger støvlerne på hylden. Ved VM i 2010 blev han turneringens spiller og delt VM-topscorer.

Den uruguayanske målmager Diego Forlán stopper sin karriere som professionel fodboldspiller i en alder af 40 år.

Det siger han i et tv-indslag på Telemundo.

- Det har ikke været en let beslutning, for jeg ville ikke have, at den her tid skulle komme, selv om jeg vidste, at det ville ske. Jeg har besluttet mig for at stoppe med at spille professionel fodbold.

- Jeg har aldrig følt, at det her har været et job, det har været et privilegium, siger Diego Forlán blandt andet.

Den langhårede angriber udmærkede sig under VM-slutrunden i Sydafrika i 2010. Her spillede han en nøglerolle i, at Uruguay lidt overraskende nåede frem til semifinalen, før holdet til sidst måtte tage til takke med en fjerdeplads.

Qua sine gode præstationer blev han kåret som turneringens spiller. Undervejs scorede han fem mål og blev delt turneringstopscorer sammen med Thomas Müller, Wesley Sneijder og David Villa.

Udskiftet med dansker

Året efter cementerede han sin status som fodboldhelt i hjemlandet, da han med to scoringer i finalen mod Paraguay var stærkt medvirkende til, at Uruguay vandt Copa America, det sydamerikanske fodboldmesterskab.

Han scorede 36 mål i 112 landskampe.

Som ung skiftede han til Independiente i Argentina, før turen i 2002 gik til Manchester United. Dengang var Forlán enormt tæt på at skrive kontrakt med Middlesbrough, men i sidste øjeblik valgte han Manchester United, der angiveligt betalte 84 millioner kroner for ham.

- Tilbuddet var bedre for Independiente og for mig. Jeg var på vej til Middlesbrough, men Manchester tilbød mere, sagde Forlan til BBC ifølge Ekstra Bladet.

Diego Forlán fejrer en scoring mod Fulham i 2003.

I den kuriøse ende kan det nævnes, at det var Diego Forlán, der blev skiftet ud, da Mads Timm fik Champions League-debut for Manchester United. Timm fik de sidste 11 minutter på banen, da Manchester United tabte 3-0 på udebane til Maccabi Haifa.

To år senere rykkede Forlán til spansk fodbold, hvor han havde syv gode år - først hos Villarreal og dernæst hos Atlético Madrid.

Siden skiftede han hyppigt klub. Med begrænset succes nåede han at repræsentere italienske Inter, brasilianske Internacional, japanske Cerezo Osaka, uruguayanske Penarol, indiske Mumbai City og Kitchee fra Hong Kong.