Fodbold

Sådan et resultat svækker FCK's modstander, siger Flemming Toft

Med 1-1 i Beograd har FC København gode kort på hånden i returkampen på hjemmebane mod Røde Stjerne.

Rakjo Mitic Stadium i Beograd er kendt som en uhyggeligt svær udebane, hvor pres og larm fra de fanatiske tilskuere er enorm.

Men FC København stod imod presset og fik med 1-1 et godt resultat med sig hjem i tredje runde af kvalifikationen til Champions League.

- FCK mangler nu kun ét skridt mere for at komme i Champions League gruppespillet. En påstand med de sædvanlige faldgruber, men jeg tror på dem, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- 1-1 i Beograd er et flot resultat. Det svækker i dén grad et serbisk hold, der ikke er humørmæssigt eller mentalt bygget til udekampe efter sådan en nedtur hjemme.

Manager Ståle Solbakken tror også på sit mandskab, men han vil ikke kalde FCK for favoritter.

- Hvis Røde Stjerne var små favoritter inden opgøret, er det nok 50/50 nu. Alt kan stadig ske i København, og hvis de scorer en enkelt, skal vi lave to. Så det er bestemt ikke afgjort, men vi fik et godt resultat med hjem.

- De var lidt bedre, men det var ikke tyveri, at vi fik uafgjort efter den her kamp, siger Solbakken til FCK's hjemmeside.

Røde Stjerne var bedst i første halvleg, men FCK så alligevel ud til at ride stormen af.

Skidt første halvleg

Et minut før pausen opstod der dog panik omkring de danske mestres felt. Røde Stjernes Milan Pavkov sparkede på mål, og hans skud blev rettet af, så det snød målmand Sten Grytebust og sejlede i mål.

- Anden halvleg var langt bedre end den første. Der var for mange skønhedsfejl, for lidt konsekvens i defensiven, for kort boldomgang - og så hængepartiet i venstresiden med Bryan Oviedo og Viktor Fischer, der var for tyndbenede, siger Toft.

- Men efter pausen kom FCK'erne længere frem, fik en form for overtag og skabte - ikke de store chancer - men dog muligheder. Spillet hang bedre sammen og boldomgangen blev både klogere og mere sikker.

- Organisationen er generelt FCKs største styrke - på banen og udenfor. Derfor kommer de igennem den slags kampe, selvom spillet ikke var prangende. Og så har de i Dame N’Doye en international klassespiller.

Vanvid fra Wind

Alt sammen gik op i en højere enhed, da 20-årige Jonas Wind på frækkeste vis udnyttede et straffespark, som den nye FCK-spiller Pep Biel havde tilkæmpet sig.

Wind lavede en såkaldt 'Panenka', hvor han lobbede bolden i mål.

- Det rene vanvid. Af en fodboldkonfirmand. I 'helvedes' baggård. For øjnene af rasende fans. 40.000 af slagsen. Og velvidende betydningen. Det er for billigt at sige Wind eller forsWind. Men så løfter han den så overbevisende, overlegent, nærmest arrogant over den serbiske målmand - og den 20-årige Jonas Wind skaffer FCK den bedste mulighed for at gå at skridt videre. Høj og fræk klasse - og kasse, skrev Toft i TV 2 SPORTs liveblog.

Returopgøret spilles tirsdag i Parken.

Lykkes det FCK at gå videre, venter der to kampe mod schweiziske Young Boys om en plads i Champions League.