Fodbold

Wind anede ikke, ikonisk spark var en historisk gentagelse

FC København-spilleren vidste ikke, at hans specielle scoring var på samme stadion, som da den blev indviet for fodboldverdenen for 43 år siden.

Jonas Wind havde en god fornemmelse inden sit straffespark i tirsdagens udebanekamp mod Røde Stjerne.

Den 20-årige FC København-angriber havde allerede på forhånd besluttet, at han ville udføre 'Panenkaen', hvor bolden bliver chippet i en blød bue mod midten af målet.

Og den beslutning holdt han fast i, selvom der kun var otte minutter tilbage af Champions League-kvalifikationskampen, og han havde mulighed for at udligne foran euforiske serbiske tilskuere.

- Det er tit i sådan nogle situationer, hvor der er mest pres og knald på. Så ved man, at keeperen er sådan lidt flyvsk i det og nok skal springe til en af siderne.

- Jeg føler mig rimelig komfortabel med det her spark, som jeg har lavet nogle gange. Dog ikke på det her niveau. Det kræver lidt boller, og det havde jeg, og det var dejligt at se den gå ind, sagde Wind til FCK TV.

Jeg vidste det overhovedet ikke

Jonas Wind om sin 'Panenka' på samme stadion som originalen

Klubbens græske midtbanespiller Zeca var lettet over, at Wind lykkedes med sin detalje.

- Fuldstændig vanvittigt lavet af Jonas, sikke en selvtillid den knægt har. Jeg sværger, at hvis han havde brændt, havde jeg slået ham ihjel, siger en grinende Zeca til FCKs hjemmeside.

Første straffespark efter Skov

I sidste sæson var Robert Skov den primære straffesparksskytte, men med hans skifte til Hoffenheim er det Wind og Viktor Fischer, som skal kæmpe om erhvervet.

Da sidstnævnte sad på bænken mens nyindkøbet Pep Biel blev nedlagt i straffesparksfeltet, var det op til Wind at tage holdets første spark fra 11-meter-pletten efter Skov.

Det lykkedes - og tilmed med en 'Panenka' på samme stadion, hvor verden så den for første gang. Af tjekkoslovakiske Antonín Panenka i EM-finalen 1976.

Har ikke set originalen

Winds mål skulle dog ikke ses som en hyldest, for FCK-angriberen anede ikke noget om historikken.

- Jeg havde godt hørt, det var her, så jeg ville lige lave endnu en fremvisning af den. Ej, jeg vidste det overhovedet ikke, lyder det grinende fra Wind.

- Jeg har ikke set originalen, men jeg følte den var meget god, og det var på et meget fedt tidspunkt og foran nogle inkarnerede fans.

Med resultatet 1-1 fik FC København et godt udgangspunkt til returopgøret i Danmark på tirsdag i næste uge.