Fodbold

Rival-køb var ikke noget, Rønnow tog imod med armene over hovedet

Onsdag købte Eintracht Frankfurt målmanden Kevin Trapp fri af Paris Saint-Germain, og med det har Frederik Rønnow udsigt til flere minutter på bænken.

Det kom ikke som nogen overraskelse for Frederik Rønnow.

I nogen tid havde han vidst, at det var det, Eintracht Frankfurt arbejdede på, og tirsdag - dagen før det blev officielt - fik han så overbragt nyheden af klubbens målmandstræner: Kevin Trapp kom tilbage til klubben.

Den tyske landsholdsmålmand var lejet i Paris Saint-Germain i sidste sæson, hvor han med gode præstationer henviste den 27-årige danske landsholdsmålmand til bænken.

Ikke nogen optimal situation

Onsdag meddelte Bundesligaklubben, at den havde købt Trapp fri af hans kontrakt med Paris-klubben og udstyret ham med en aftale frem til 2024.

- Det er selvfølgelig ikke nogen optimal situation for mig, men nu er det på plads, så nu kan jeg forholde mig til det, siger Frederik Rønnow til TV 2 SPORT.

- De lægger stor vægt på, at de er glade for mig, og at de godt kan lide mig. De synes, jeg har gjort det godt, men samtidig er fakta, at de har hentet Kevin (Trapp).

- De var også godt klar over, at det ikke var noget, jeg tog imod med armene over hovedet. Men det er fodbold, og jeg kender verdenen.

Har ikke haft chancen for at bevise sit værd

Rønnow har været skulderskadet de seneste uger, og den mindre skade holdt ham ude af to Europa League-kvalifikationskampe mod FC Flora fra Estland, hvor han ellers havde udsigt til tiltrængt spilletid.

Tilsat Frankfurts lån af Trapp i Paris og knæproblemer i sidste sæson føler den tidligere Horsens-, Esbjerg- og Brøndby-målmand derfor, at han ikke har haft chancen for at vise, hvad han kan.

- Jeg kan godt være med på det her niveau. Det er også det, de bliver ved med at fortælle mig, siger han.

- Men som jeg også sagde til trænerne, er alt, hvad der er sket, fortid, og nu forholder jeg mig til, hvad der sker nu her.

Frederik Rønnow kom til Frankfurt fra Brøndby i sommeren 2018, og han har tre år tilbage af sin kontrakt med klubben, der i sidste sæson nåede hele vejen til Europa League-semifinalen.

Skal finde ud af, hvad det næste træk skal være

Danskeren fik dog bare to kampe i den europæiske turnering. Det samme antal i Bundesligaen. Og for Rønnow er det ikke attraktivt at sidde på bænken, selv om holdet har succes.

- Jeg har talt med min agent om, hvilke muligheder der er, og på den baggrund kommer min skulderskade igen ubelejligt.

- Det er klart, at for mig er det ikke nok at være på et succesfuldt hold, når jeg ikke selv føler, at jeg bidrager med det, jeg kan. Men det er selvfølgelig mit mål - jeg vil spille fodbold.

- Jeg skal have fundet ud af, hvad det næste træk skal være. Vi må se, hvad fremtiden bringer, siger Frederik Rønnow til TV 2 SPORT.

Tilbage på træningsbanen i næste uge

Den danske målmand regner med, at han er sin skulderskade kvit i næste uge, og at han dermed igen kan være en del af træningen i Frankfurt.

Han håber også på endnu en landsholdsudtagelse i slutningen af august. Danmark spiller EM-kvalifikationskampe mod Gibraltar og Georgien i den første uge af september.

Rønnow har stået syv A-landskampe. Senest i november 2018, da Kasper Schmeichel havde karantæne.