Fodbold

Officielt: Schöne på plads i Serie A-klub

Fodboldspilleren Lasse Schöne skifter til italienske Genoa på en toårig kontrakt. Her bliver han holdkammerat med landsmanden Lukas Lerager.

Lægetjekket er bestået, kontrakten er skrevet under, og dermed er Lasse Schöne skiftet fra hollandske Ajax til Genoa i Italien.

Den 33-årige danske fodboldspiller, der også optræder for det danske landshold, har skrevet under på en toårig kontrakt med Serie A-klubben med option på yderligere et år.

- Jeg glæder mig. Det var uventet for mange, og det var det også for mig for et par uger tilbage, men hele pakken passer til mig og familien.

- Spillemæssigt tror jeg, at jeg passer godt til den måde, der bliver spillet fodbold på. Vi vil prøve at bygge op og spille fodbold. Hele eventyret omkring er utrolig spændende, fortæller han til TV 2 SPORT.

Genoa blev i sidste sæson nummer 17 i den bedste italienske række og undgik med nød og næppe nedrykning. En stor kontrast til Ajax, hvor han kæmper med om mesterskabet og Champions League.

- Her er det ikke nødvendigt, man vinder hver eneste kamp. Så der er nogle omvæltninger, og det skal man vænne sig til, men jeg ser det som en spændende opgave, siger Schöne og pointerer, at han glæder sig til at prøve kræfter i en ny og stor liga.

200 fans ventede på Schöne i lufthavnen

Da Lasse Schöne tirsdag landede i lufthavnen i Genova, blev han mødt af omkring 200 Genoa-fans i ankomsthallen. Det forårsagede ifølge Sky Sport Italia en uventet overbefolkning og besvær for personalet.

- Jeg er glad for at være her, det er en uventet velkomst. Det er utroligt at se så mange mennesker, lød det fra Lasse Schöne til Sky Sport, da han var landet i Norditalien.

Danskeren skifter til Genoa efter syv sæsoner i Ajax, som han har vundet det hollandske mesterskab med tre gange (2013, 2014 og 2019). I sidste sæson nåede han og Amsterdam-klubben semifinalen i Champions League.

Genoa bliver Schönes første klub som professionel i et andet land end Holland. Han har til dato fået 45 landskampe for Danmark og scoret tre mål.

I den italienske klub er han tiltænkt en rolle på den defensive midtbane.